Pep Guardiola

 OLI SCARFF Afp
PREVELIK BROJ UTAKMICA

Guardiola ostao i bez petog stožernog prvotimca, ali stižu vijesti koje će obradovati i Zlatka Dalića

Silva je napustio igru ​​malo prije poluvremena nakon što je dobio jedan nezgodan udarac
Piše: SNObjavljeno: 22. rujan 2023. 17:03

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola proširio je popis ozlijeđenih prvotimaca za još jedno veliko ime. Naime, stožerni član udarne postave Bernardo Silva odšepao je iz igre protiv Crvene zvezde u utorak.

Silva je napustio igru ​​malo prije poluvremena nakon što je dobio jedan nezgodan udarac.

- U problemima smo, ali neću reći ‘Oh, imamo puno ozljeda‘ - rekao je Guardiola nakon pobjede od 3:1.

- Kad imamo pet važnih igrača - stvarno, stvarno važnih igrača - ozlijeđenih, s tim će biti jako teško nositi se. Ali što je, tu je.

image

Bernardo Silva protiv Crvene zvezde

OLI SCARFF Afp

Srećom, čini se da bi se Silva mogao vratiti u akciju već idućega tjedna, takve je barem vijesti Guardiola ponudio tijekom presice u petak.

- Radi se o manjoj ozljedi, izbivat će tjedan do deset dana - otkrio je Guardiola.

City će u subotu igrati protiv Nottingham Foresta, a zatim će vjerojatno biti bez Silve i za gostovanje kod Wolverhampton Wanderersa sljedećeg vikenda, iako bi se 29-godišnji portugalski internacionalac mogao vratiti već protiv RB Leipziga u Ligi prvaka 4. listopada.

Veliki okršaj s Arsenalom na dnevnom je redu četiri dana kasnije i Guardiola će silno željeti da Silva i ostale njegove ozlijeđene zvijezde budu na raspolaganju.

image

Mateo Kovačić

KENJIRO MATSUO/AFLO/PROFIMEDIA Kenjiro Matsuo/aflo/profimedia

- Igramo previše utakmica. Manje utakmica, manje ozljeda - cinično je Guardiola odgovorio na pitanje zašto se City muči s ozljedama.

- Mnogo je utakmica u nizu tijekom godina bez odmora, ne možemo to izdržati. Jack (Grealish, op. a.) je dobio udarac u koljeno u Sheffieldu - to je nogomet, može se dogoditi. Ali ozljede mišića sugeriraju da se radi o prevelikom broju utakmica godišnje.

- Jack se vraća, trenirao je i možda može igrati nekoliko minuta. Kova (Mateo Kovačić, op. a.) se uskoro vraća. Ali sada smo izgubili Bernarda na nekoliko dana, a John (Stones, op. a.) i Kevin (De Bruyne, op. a.) još su uvijek izvan stroja.

Linker
28. travanj 2024 09:10