Pep Guardiola

 CHRISTOF STACHE Afp
ŠPANJOLAC U ELEMENTU

Guardiola poslao poruku Man. Unitedu: ‘Ne bojte se, mi smo susjedi, moramo biti dobri jedni prema drugima‘

Građani imaju priliku ponoviti povijesni uspjeh ljutog gradskog rivala
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 24. travanj 2023. 06:51

Subotnjom pobjedom protiv Sheffield Uniteda (3-0), Manchester City se plasirao u finale FA Cupa. A suparnik na Wembleyu 3. lipnja biti će mu Manchester United.

Tako je u završnici sezone City i nadalje u borbi za tri trofeja: u polufinalu Lige prvaka igra s madridskim Realom, a u Premierligi ima zaostatak od pet bodova za Arsenalom, ali i dvije utakmice manje, uz opasku da londonski klub u srijedu gostuje na Etihadu.

Pep Guardiola nevoljko priča o trostrukoj kruni, uspjehu kojega je 1999. ostvario gradski rival, Manchester United. No, poslao je šaljivu poruku navijačima "crvenih đavola", koji s mnogo frustracija doživljavaju uspjehe omraženog suparnika.

- Ne moraju se bojati, mi smo susjedi! Susjedi su uvijek dobri jedni prema drugima – kazao je Guardiola. Pa dometnuo:

- Još smo daleko od naslova, deplasirano je stoga o tome govoriti ovoga trenutka. U ovih šest godina koliko vodim City gubili smo u završnim fazama natjecanja, u finalu Lige prvaka ili polufinalu FA Cupa. Ali, ponosan sam na sve što smo moji suradnici i ja napravili. Naravno, osvojili smo Premierligu. Inače bi vjerojatno ovdje bio neki drugi menadžer. Ali, nisam glup, znam analizirati momčad i što nam sve treba da budemo na željenoj razini u završnici sezone.

Linker
12. svibanj 2024 07:01