U NEMILOSTI TRENERA

Guardiola uigrava sustav 4-1-4-1: Götze lažna devetka, Mandžukić seli na klupu?

Piše: ArhivaObjavljeno: 13. srpanj 2013. 13:59

Bayernovi kroničari ostali su blago zatečeni Pepovim izborom pojačanja , a s izvjesnom skepsom dočekali su i pokušaj “geometrijske reforme” u koju se upustio. Heynckesovu 4-2-3-1 pobjedničku formulu želi zamijeniti rasporedom 4-1-4-1.

Trčati, trčati, trčati...

- Taj sustav je čudan, Pepove trenerske metode su neobične i na treninzima to ne izgleda najbolje. Trebat će nam rada i strpljenja - osvrnuo se iskreno Franck Ribery.

Kako će stvar u praksi izgledati? Tko će iz eksperimenta profitirati, a tko se preseliti na klupu? Treba li se Mario Mandžukić plašiti za mjesto startera?

- Moja je filozofija vrlo jednostavna: trčati, trčati i trčati s loptom u posjedu. I braniti se s 11 igrača. I napadati s 11 igrača - kaže Guardiola.

Onako, na prvu, ova krilatica kao da je oblikovana na Mandžin zahtjev. Hrvatski napadač može trčati poput Forresta Gumpa i zna biti prvi obrambeni igrač i jamči dvadesetak golova po sezoni. Ali još uvijek nije Pepov “zicer”.

A Schweinsteiger?

Mundo Deportivo, koji s distance, ali opširno prati Pepa, upozorava da Guardiola voli igrati s “lažnom devetkom” i da nakon lošeg iskustva s Ibrahimovićem baš i nije lud za “letećim tvrđavama” u napadu. Mundov reporter drži da bi devetka lako mogla postati vlasništvo Marija Goetzea, dok bi četvorku iza njega formirali Robben, T. Alcantara, Kroos (Müller) i Ribery. Uloga osigurača namijenjena je Javiju Martinezu i njegovu šegrtu Luizu Gustavu, nakon čega ne morate biti astrolog da vidite kako bi Pepov sljedeći suparnik trebao postati Schweinsteiger, utjelovljenje vrijednosti u očima Bayernova navijača.

Bayern (4-1-4-1): Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - J. Martinez - Robben, T. Alcantara, Kroos, Ribery - Götze.

Linker
22. rujan 2024 06:28