OLI SCARFF Afp
‘POGLEDAJTE ŽENSKU REPREZENTACIJU‘

Guardioli je prekipjelo, poziva na štrajk i proziva UEFA-u i FIFA-u: ‘Postoji samo jedno rješenje‘

Opće je poznato da nogometaši koji su u elitnom rangu igraju više utakmica nego ikad prije
Piše: SNObjavljeno: 30. rujan 2023. 14:42

Manchester City već je godinama u samome vrhu nogometa kao jedna od najmoćnijih momčadi svijeta. Dokaz je to napornog rada koji Pep Guardiola obavlja iz dana u dan, međutim, čini se da Katalonac ne zazire od kontroverzi. Brojne njegove izjave sugeriraju da bi se mogao uplesti u svojevrstan rat s UEFA-om i FIFA-om.

Opće je poznato da nogometaši koji su u elitnom rangu igraju više utakmica nego ikad prije, a nogomet je sve zahtjevniji. Fizička je potrošnja stoga očita i zato će samo one momčadi s dovoljno izdržljivim nogometašima ostvariti uspjeh, prenosi portal CaughtOffside.

image
NIGEL KEENE Dppi Via Afp

Za ozljede ključnih igrača možda se također može okriviti golema količina utakmica odigranih u bilo kojoj sezoni i činjenica da se predsezonske utakmice sada pretvaraju u svjetske egzibicijske turnire koji zahtijevaju od igrača da lete na sve strane svijeta.

Uzmimo u obzir i međunarodne utakmice pa nije ni čudo da se neki igrači jednostavno ne mogu nositi s tim.

Očito je i Guardioli prekipjelo te je predložio da se igrači ugledaju na španjolsku žensku reprezentaciju i stupe u štrajk kako bi se problem shvatio ozbiljno:

- Postoji samo jedno rješenje da se nešto promijeni. Možda bi, ako svi igrači sami odluče reći ‘Stop‘, moglo doći do promjene. A onda bi napokon FIFA i UEFA morale reagirati - citirao ga je portal 90Min.

image
KAZUHIRO NOGI Afp

- U ovom poslu show mora ići dalje. Bez Pepa nastavite, ali bez igrača predstava se neće nastaviti. Ali ovisi o njima, kako će oni odlučiti. Pogledajte Španjolsku sa svojom ženskom reprezentacijom, igračice su odlučile nešto promijeniti i promijenile su to. Ženske su ekipe u Španjolskoj uspjele, no ne znam hoće li to poći za rukom muškom nogometu.

Ova direktna i nedvosmislena prozivanja zasigurno neće dobro proći u krovnim nogometnim organizacijama. Ipak, ovaj put je Guardiola možda zagrizao više nego što može sažvakati.

Linker
19. svibanj 2024 13:38