Joško Gvardiol

 SCREENSHOT/TWITTER
POTRAGA ZA DRAGULJIMA

Gvardiola pitali tko je iduća zvijezda iz Hrvatske, dao neočekivan odgovor: ‘Bit će veliki igrač‘

Službena stranica Football Managera traži nove "wonderkidove", a pomogao im je branič Cityja
Piše: SNObjavljeno: 24. studeni 2023. 11:05

Football Manager odgojio je pregršt virtualnih nogometnih stručnjaka. Osim što je simulacija uskakanja u trenersku kožu bila idealan bijeg od stvarnosti, brojni su klubovi putem te videoigre saznali podatke o potencijalnim pojačanjima, promatrajući njihove mane i prednosti, koje su sve detaljnije objašnjene u svakom novom izdanju igrice. Naravno, jedna od najzanimljivijih crtica bila je potraga za mladim draguljima, koji bi kroz godine mogli postati svjetske klase.

Jedan od aduta u toj rubrici bio je i Joško Gvardiol, koji je s 21 navršenom godinom završio u redovima aktualnog europskog prvaka, Manchester Cityja. S obzirom na to kako je Joško bio jedan od tih "wunderkinda", za službenu stranicu Football Managera prognozirao je buduću veliku hrvatsku zvijezdu. Konkretno, upitali su ga koji je trenutačno najuzbudljiviji hrvatski talent.

- Anton Matković. Ima 17 godina i vjerujem da će biti veliki igrač jednog dana - poručio je stoper Vatrenih.

Inače, Matković je mladi napadač Osijeka, koji je ove sezone upisao dva nastupa. Debitirao je protiv Hajduka u zaostaloj utakmici trećeg kola, 8. studenog, odigravši četiri minute, dok je protiv Lokomotive 11. studenog odigrao čitavo drugo poluvrijeme. Rođen je 2006. godine u Slavonskom Brodu, a visok je 191 centimetar.

Linker
19. travanj 2024 02:50