Florentino Perez 

 FRANCK FIFE Afp
OBJAVILI ŠPANJOLCI:

Haaland i Mbappé su nemoguća misija, ali Real ima i plan C: Perez izdvaja pravo bogatstvo?

Madriđani će u svakom slučaju trebati isplatiti jako visoku odštetu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 19. prosinac 2023. 16:59

Real Madrid i dalje traži nasljednika Karima Benzeme. Jasno je svima da je Joselu tek privremeno, ‘vatrogasno‘ rješenje, dok Vinicius Junior i Rodrygo nisu klasične ‘devetke‘.

Kylian Mbappé je velika želja Realovog predsjednika Florentina Pereza, ali dosadašnji pokušaji njegova dovođenja na Santiago Bernabeu nisu bili uspješni.

O tom potencijalnom transferu ispisane su mnoge stranice. Francuskom napadaču ugovor istječe na kraju sezone, te bi ga Real mogao dobiti besplatno.

Mbappé, međutim, nije jedina meta Los Blancosa. Ako im propadne posao s PSG-ovom zvijezdom, navodno su spremni krenuti po Erlinga Haalanda, norveškog centarfora koji oduševljava u Manchester Cityju.

Ipak, i to bi mogao biti dosta kompliciran pothvat. Haalandov ugovor s Građanima traje do ljeta 2027. godine, a zasad još nitko nije službeno potvrdio da u njemu postoji i otkupna klauzula. Stoga je i eventualna odšteta zasad u sferi nepoznatog...

Španjolski Sport tvrdi kako Realovi čelnici u pripremi imaju i ‘plan C‘. Otpadnu li Mbappé i Haaland, po tom scenariju bi u Madrid stigao Victor Osimhen, prvi strijelac talijanskog prvaka Napolija.

Naravno, za njega bi Madriđani trebali platiti prilično visoku odštetu, jer je Napolijev gazda Aurelio De Laurentiis na glasu kao tvrd pregovarač. Transfermarkt Osimhenovu vrijednost procjenjuje na 120 milijuna eura.

Nema sumnje da bi 24-godišnji nigerijski napadač predstavljao pojačanje. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Serie A, a u aktualnoj nakon 16 utakmica u prvenstvu i Ligi prvaka na kontu ima osam pogodaka i tri asistencije.

Linker
29. travanj 2024 13:40