Jens Gustafsson
 SCREENSHOT YOUTUBE
PRVA EUROPSKA PREPREKA

Hajduk čeka 10 sati leta i momčad prepuna stranaca: Tri bivša igrača Partizana, jedan iz Man. Uniteda...

Glavni igrači Tobola su šestorica reprezentativaca Kazahstana, te veliki broj stranaca...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. lipanj 2021. 16:40

Nije sreća pomazila Bijele u ždrijebu 2. pretkola kvalifikacija Konferencijske lige, jer Hajduk je za protivnika dobio Tobol iz Kazahstana.


Hajdukov trener Jens Gustafsson prokomentirao je ždrijeb koji je odredio da se prva utakmica igra na Poljudu 22. srpnja, a uzvrat je na rasporedu 29. srpnja u Kazahstanu.


- Očekujem dvije teške utakmice s nezgodnim protivnikom. Imamo dosta vremena za pripremu. Krećemo odmah i učinit ćemo sve što možemo da preskočimo ovu prepreku. Na udaljenost destinacije ne možemo utjecati te na taj podatak ne treba trošiti energiju. Otići ćemo tamo i odraditi svoj posao. Već nešto znamo o našem protivniku, ali oni imaju nekoliko igrača iz naše regije i vjerojatno znaju više o nama nego mi o njima u ovom trenutku. Želim još jednom naglasiti ono bitno, naš posao počinje od ovog trenutka i kako se utakmica bude približavala, imat ćemo sve informacije. Sve gledamo s pozitivne strane, pa tako i ždrijeb, drago nam je što prvu igramo na Poljudu, nadam se da će nas navijači moći vidjeti uuživo i to je fantastično – poručio je trener Bijelih.


Drugo je ovo putovanje Hajduka u Kazahstan nakon što su Bijeli 2014. gostovali u Karagandyu gdje su poraženi od Šahtara 2:4, ali su kasnije pobjedom na Poljudu (3:0) eliminirali Kazahstance. Ovog put Hajduk gostuje u Kostanayu, gradu od 215.000 stanovnika na sjeveru zemlje i Splićane čeka više od deset sati leta.

Protivnik je malo poznat, trenutno je drugoplasirana momčad Kazahstana sa tri boda manje (32-35) od vodeće Astane u kojoj igra bivši igrač Bijelih Marin Tomasov, a pritom se Tobol ističe sa najboljom obranom nacionalne lige sa devet primljenih zgoditaka u 15 dvoboja.

image
Screenshot: FC Tobol

Glavni igrači Tobola su šestorica reprezentativaca Kazahstana, te tri bivša igrača beogradskog Partizana, Aleksa Amanović, Nemanja Nikolić i Zoran Tošić koji je prije 11 godina potpisao za Manchester United, ali tek je dvije utakmice odigrao za velikana sa Old Traforda. Najbolji strijelac u prvenstvu trenutno je Nikolić sa sedam zgoditaka, s klupe ekipu vodi Armenac Grigorij Babayan u čijoj su momčadi i dva Portugalca, Fonseca i Silva, Francuz Manzorro, te Gruzijac Lobjanidze. Tobol je po jednom (2010) osvojio prvenstvo i Kup (2007) Kazahstana, dok su zadnji nastup u Europi imali u ljeto 2019. kada ih je izbacio luksemburški Jeunesse Esch.

Linker
24. travanj 2024 11:27