VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
IGRAT ĆE SE PRED NAVIJAČIMA

Hajduk je danas trebao igrati negdje drugdje? Kazahstanci su strahovali: ‘Hvala im na velikodušnosti‘

U Kazahstanu je pandemija na vrhuncu, Rumunji su uz odobrenje UEFA-e premjestili utakmicu.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. srpanj 2021. 13:55

Hajduk danas (17,00 sati) igra u Kostanaju uzvratni susret 2. pretkola kvalifikacija Konferencijske lige nakon što su prije tjedan dana na Poljudu slavili 2:0. Mogli su Splićani pritom tražiti da se uzvrat igra u nekoj drugogj zemlji, a ne Kazahstanu. Ali, nsiu to učinili. Naime, Kazahstan je danima u „crvenoj zoni”, a jučer je evidentiran novi rekord od 7400 slučajeva zaraze koronavirusom na dnevnoj bazi. Zato su u Kostanaju strahovali da će Hajduk zatražiti premještanje uzvrata sa Tobolom u neku drugu zemlju.

- Hvala Hajduku na velikodušnosti – objavljeno je u lokalnom portalu Kostanay news.

- Nisu Hrvati postupili kao Rumunji, a mi smo strahovali od takvog poteza.

image
JOSKO PONOS/CROPIX Cropix

Naime, Steaua je igrala sa Šahtar Karagandijem također u kvalifikacijama Konferencijske lige, u prvoj utakmici slavili su Rumunji 1:0, a uzvrat se trebao igrati u Kazahstanu. Međutim, Rumnji su iskoristili priliku vidjevši da je Kazahstan u crvenoj zoni i tražili su da se uzvrat igra u armenskom Jerevanu. UEFA je odobrila zahtjev Steaue, pa su u Kostanayu danima bili pod pritiskom misleći da bi isto mogao uraditi i Hajduk, ali Splićani su bez posebnih zahtjeva doputovali u Kazahstan gdje su domaćini susret sa Hajdukom ocijenili kao "utakmicu sezone".

Time su i domaćim navijačima ponudili prigodu da se nađu večeras na Centralnom stadionu u Kostanayu koji za susret s Hajdukom ima 20 % kapaciteta, odnosno 1600 mjesta. Sve ulaznice su rasprodane još u utorak kada je bio prvi i jedini dan prodaje. U redovima se čekalo na kupnju ulaznice, a domaćini žale što stadion nije uobičajenog punog kapaciteta od 8000 mjesta podsjećajući kako su u Splitu na prvoj utakmici navijači Hajduka dali vjetar u leđa za pobjedu svoje momčadi.

Linker
26. travanj 2024 02:04