Mario Vušković
 TOM DUBRAVEC/CROPIX
USPJELA PROVJERA

Hajduk može i bez Marka Livaje: Bijeli razbili momčad koja je prije nekoliko dana pobijedila Osijek!

Odlično su odigrale mlade snage: zabijali su 16-godišnji junior, pa Vušković (19), pa Šarić (20)...
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 29. lipanj 2021. 20:34


Po teškim vremenskim uvjetima, na 34 stupnja Celzijusa u zelenoj oazi stadiona Aluminija u Kidričevu upisali su mladi hajdukovci uvjerljivu 4:0 pobjedu na pripremama u Sloveniji. Do drugog uspjeha stigli su bez kapetana Marka Livaje kojeg je trener Gustafsson poštedio dvoboja sa Slaskom. Osim Livaje, trener Bijelih izvan zapisnika je ostavio Kačaniklića, Eduoka, Diamantakosa, Dolčeka, Lazara, Krolu te vratare Perića i Posavca.

Na desnom beku je koristio Dellovu od prve minute, povratnik s posudbe odradio je korektno svoju zadaću. Slask je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu Ekstraklase, a prije susreta s Hajdukom neporažen je prošao kroz dva dvoboja s hrvatskim prvoligašima prošle subote, svladavši prvo Osijek 2:1, a s Belupom su istog dana remizirali 1:1. Hajduk je Poljacima bio zadnja provjera tijekom priprema u Sloveniji, gdje su se također spremali za start u Konferencijskoj ligi koji ih očekuje već sljedećeg tjedna u 1. pretkolu protiv estonskog Paidea.

Poentirao mladi Brkljača

Već nakon 20 minuta Bijeli su stigli do dva pogotka prednosti. U 11. minuti napad je krenuo po lijevoj strani, šutirao je potom Ljubičić, a odbijenu loptu u mrežu je pospremio Brkljača udarcem lijevom nogom s 12 metara. Marko Brkljača 16-godišnji je junior koji premijerno sudjeluje na pripremama seniorske momčadi, a na Poljud je taj talentirani veznjak stigao još prije sedam sezona iz benkovačkog Velebita.

Vodstvo je povisio 19-godišnji Mario Vušković iz jedanaesterca kojeg je izborio Jairo. Snažno i precizno Vušković je pogodio lijevi kut mreže Slaska. Pored dva zgoditka hajdukovci su imali još nekoliko prigoda, u 13. minuti izašao je Jakoliš pred vratara Szromnika, koji je uspio obraniti njegov udarac. Ponovno je Jakoliš imao prigodu u 32. minuti, ali je u posljednji trenutak njegov udarac blokirao Janasik.

image
Ttrener Hajduka Jens Gustafsson
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Dominantniji su bili hajdukovci u prvom dijelu, u potpunosti su kontrolirali igru, stvarali šanse dok se Slask razbudio tek u finišu prvog dijela, ali napadi poljske momčad uglavnom su završavali na 20-ak metara od vratiju Sentića. Iako se nije igralo preoštro, sudac Glažar podijelio je po dvije javne opomene na obje strane, gdje su od Bijelih “požutjeli” Jakoliš i Ljubičić.

U drugom dijelu promijenio je Gustafsson od 60. minute kompletnu postavu, ali nije Hajduk posustao već je preko Atanasova došao i do trećeg zgoditka. Povratnu loptu Ćalušića pospremio je Atanasov u mrežu plasiranim udarcem s vrha šesnaesterca. U 81. minuti 20-godišnji Šarić je izašao sam pred vratara Slaska, ali šutirao je preko grede. No, minutu kasnije primio je dubinsku loptu koju je rutinski poslao ispod Putnickog za konačnih 4:0.

Sljedeću pripremnu utakmicu Hajduk igra u nedjelju, 4. srpnja u 17 sati protiv Arisa.

Gustafsson: Mladi su bili sjajni!

Jens Gustafsson:

- Igrači su pokazali odličan pristup, zadovoljan sam kako smo na terenu izveli sve što smo dogovarali prije utakmice. Mladi ? Gledam kvalitetu, a ne godine. Mladi su bili sjajni, ali kod mladih igrača je bitno kako će reagirati nakon utakmice. Jesu li spremni nastaviti žestoko raditi. Ako budu arogantni nakon dobre predstave, neće im karijera ići u dobrom smjeru. Zato ih pažljivo gledam. U srijedu ćemo se odmoriti i onda nastaviti sa pripremama, a u nedjelju već imamo novu utakmicu sa Arisom, pa onda još dvije za kraj. Napravit ćemo sve da se naposlijetku vratimo zadovoljni u Split.

Mario Vušković:

- Dominirali smo svih 90 minuta, postigli smo četiri pogotka i bitno je da se dižemo u formi iz utakmice u utakmicu. Realizacija je bila vrhunska, mogli smo postići još koji zgoditak. Svi mladi su odigrali odličnu utakmicu, moraju pokazati da imaju pobjednički mentalitet.

Linker
18. svibanj 2024 16:41