VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
SLAVLJE PROTIV GOŠKA

FOTO: Hajduk pobjeđuje i ponedjeljkom, i to bez 14 igrača! Pogledajte feštu Bilih u Kaštel Gomilici

Za ambicioznog trećeligaša igraju i dva bivša hajdukovca, a u GOŠK-u je niknuo i Marko Livaja.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 23. kolovoz 2021. 19:41

GOŠK KAŠTELA – HAJDUK 1:3 (Maretić 61' / Brkljača 22', Ljubičić 59, Domančić 70')

KAŠTEL GOMILICA – Igralište Jure Bakotić. Gledatelja 700. Sudac: Mateo Budić (Kaštel Gomilica).

GOŠK KAŠTELA: Čubić (od 85. Ivanda) – Vranješ (od 46. Kušeta), Vuković, Vučemilović-Grgić (od 64. Ivančević), Jozinović (od 81. Butorović) – Bučić (od 85. Mula), Karaman (od 64. Zec) – Maretić (od 85. Projić), Bušić (od 69. Zolje), Simpson (od 81. Zekić) – Vučemilović-Alegić (od 46. Čubrilo). TRENER: Siniša Jalić.

HAJDUK: Perić (od 46. Silić) – Čalušić, Dellova, Dimitrov, Čolina (od 64. Škaričić) – Atanasov (od 71. Prpić), Čuić (od 18. Domančić) – Eduok (od 46. Š.Hrgović), Čubelić, Brkljača (od 80. Želalić) – Ljubičić (od 71. Capan). TRENER: Jens Gustafsson.

Između dva prvenstvena susreta Hajduk je bez 14 igrača, bez Kalinića, Posavca, Lovrencsicsa, Simića, Eleza, Vuškovića, Dolčeka, Krovinovića, Vukovića, Livaje, Sahitija, Biuka, Diamantakosa i Mlakara odigrao prijateljsku utakmicu sa županijskim ligašem GOŠK-om u Kaštel Gomilici. Bijeli s kombiniranim sastavom na travnjaku, sa Dimitrovom u ulozi kapetana ali i sa predsjednikom Jakobušićem, sportskim direktorom Nikoličiusom i šefom Akademije Borom Primorcem na tribinama. Čelnike Bijelih ugostili su domaćini predvođeni predsjednikom Zvonimirom Šimićem, a Hajduk će dva dana ovog tjedna trenirati u Kaštel Gomilici.

- Najvažnije je da su sretna naša djeca iz omladinske škole, da se mogu fotografirati sa igračima Hajduka. Tek smo krenuli s organizacijom kluba i raduje nas dolazak Bijelih – kazao je predsjednik GOŠK-a Šimić koji je utakmicu odgledao u društvu Jakobušića na kojem se uopće nije moglo primjetiti da je prošlog tjedna prebolio koronu.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

GOŠK je inače klub u kojem su u recentnom razdoblju ponikli hajdukovci Marko Livaja, Mario Pašalić, Denis Putnik i Antonio Milić, a prošle sezone ambiciozni četvrtoligaš je na putu prema Trećoj ligi zapeo u kvalifikacijama protiv Zadra.

- Prvi put smo osvojili Županijsku ligu nakon 18 godina, ponosni smo na rezultat, jer smo u četiri kategorije imali četiri pehara. Ali, i dalje imamo ambiciju ulaska u viši rang kao projekt cijelih Kaštela, sa 50.000 stanovnika drugog grada u županiji – dodao je Šimić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Momčad vodi Siniša Jalić, nekoć trener u omladinskom pogonu Bijelih i asistent Ćiri Blaževiću. Cijelu utakmicu Jalić je proveo na nogama pružajući upute svojim igračima.

- Bučo, sredinu. Sudac, zaleđe – pazio je Jalić na svaki detalj.

Najpoznatija imena u momčadi su također bivši hajdukovci, Tomislav Bušić i Goran Jozinović su krenuli od prve minute, a s klupe su u drugom dijelu ušli Branko Čubrilo i Ante Kušeta, najtalentiraniji igrač iz Pašalićeve poljudske generacije '95.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

- Bravo Joza – hrabrili su domaći navijači požrtvovnog Jozinovića koji se nije libio uklizavati u tjednu kada slavi 31. rođendan.

U Hajduku je Jozinović debitirao još u sezoni 2007/08, a već šest godina je izvan Poljuda. Od tada se potpuno promijenio Hajduk, a Gustafsson je u Kaštel Gomilici prigodu pružio igračima koji inače manje igraju i juniorima koji su ulazili u drugom poluvremenu.

- Ne pasti, idemo dalje – motivirao je svoje igrače Jalić kod pogotka Ljubičića na asistenciju juniora Hrgovića za 0:2.

Podrška trenera urodila je plodom, Ivan Kristijan Maretić zabio je pogodak Bijelima. Prihvatio je odbijenu loptu pogodivši lijevi donji kut. Za konačni ishod poentirao je još jedan junior, Marko Domančić.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix

Linker
05. travanj 2024 16:00