Slavlje nogometaša Gorice

 DAMIR KRAJAC Cropix
FAVORITI SE MUČILI

Hajduk saznao suparnika u osmini finala Kupa! Gorica uz puno muke i veliku dramu izbacila zagrebački klub

Sljedeću fazu igrat će i nogometaši Osijeka koji su pogocima Jugovića i Belje prošli Papuk (0:2)
Piše: SN/HinaObjavljeno: 18. listopad 2022. 17:08

Nogometaši Hajduka u utorak su saznali suparnika u osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Splitski Bijeli igrat će protiv Mladosti iz Ždralova (2. NL) koji su danas s visokih 6:0 porazili Oriolik. Po dva gola za domaće postigli su Guja (2, 44-11m) i Jajalo (7, 51), a jednom su se u strijelce upisali Abramović (22) i Raužan (49). Susret Hajduka i Mladosti na rasporedu je 9. studenog u Ždralovima.

Sva četiri prvoligaša koji su nastupili u utorak u utakmicama 16-ine finala Kupa plasirali su se u osminu finala iako su ih njihovi suparnici držali u neizvjesnosti do pred sam kraj dvoboja.

Osijek je u Orahovici svladao domaćeg četvrtoligaša Papuk s 2-0 (2-0) golovima Jugovića u 32. minuti i Belje koji je potvrdio pobjedu u prvoj minuti sudačke nadoknade.

image

Kadar s utakmice NK Papuk Osječko 1664 - NK Osijek

MARKO MRKONJIC Cropix

Šibenik je do 2-1 (1-1) pobjede protiv trećeligaša Jadrana iz Poreča stigao preokretom i golom pred sam kraj utakmice. Domaće je u vodstvo doveo Lepinjica u 11. minuti, Marasović je poravnao na 1-1 u 22., da bi pobjedu i prolazak Šibeniku osigurao Delić u 72. minuti.

Još je neizvjesnije bilo u zagrebačkoj Dubravi gdje je Gorica pobijedila domaćeg drugoligaša s 3-2 (2-1) pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Dubrava je povela na samom otvaranju preko Yije u 1. minuti, do odmora je Gorica preokrenula golovima Vujnovića u 27. i Steenvoordena u sudačkoj nadoknadi. Na 2-2 izjednačio je Petriško u 75. minuti, ali Mitrović je u trećoj minuti nadoknade zabio za 3-2 za Goricu i spasio svoju momčad produžetka.

image

Kadar s utakmice NK Dubrava Tim Kabel - HNK Gorica

DAMIR KRAJAC Cropix

Produžetak se zato igrao u Solinu gdje je Slaven Belupo tek nakon dodatnih 30 minuta slavio protiv domaćeg drugoligaša s 2-1. Koprivničane je u prednost doveo Žuljević u 23. minuti, ali je Nimely golom u 89. minuti poslao susret u produžetak. Veteran Krstanović je golom u 100. minuti ipak odveo Slaven među posljednjih 16 klubova u ovom natjecanju.

image

Kadar s utakmice NK Solin - NK Slaven Belupo

VLADIMIR DUGANDZIC Cropix

Još ranije su plasman u osminu finala izborili Dinamo, koji je izbacio Borince te Hajduk koji je svladao Tehničar iz Cvetkovca.

U srijedu su na programu dvoboji Moslavina Kutina - Rijeka, Bistra - Lokomotiva, Grobničan - Istra 1961, Bednja Beletinec - Rudeš, Primorac Biograd - Varaždin, Bjelovar - Jaska Vinogradar, Split - Cibalia i Belišće - BSK (15 sati), dok je dvoboj Nedelišća i Intera iz Zaprešića otkazan.

Linker
23. travanj 2024 14:40