Marko Livaja
 TOM DUBRAVEC/ CROPIX
NOVI TRIJUMF

Hajduk sredio i jednu od najboljih grčkih momčadi, Livaja, Jairo i Ljubičić zabili prekrasne golove!

U najjačoj pripremnoj utakmici treća pobjedu u nizu. Sva tri pogotka vrijedilo je vidjeti više puta
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 04. srpanj 2021. 19:29

HAJDUK – ARIS 3:1 (1:1)

ODRANCI – Igralište u sportskom parku Odranci. Gledatelja 30. Sudac: Bojan Mertik (Slovenija). STRIJELCI: 1-0 Livaja (7), 1-1 Chatzipirpiridis (23), 2-1 Jairo (72), 3-1 Ljubičić (78).

HAJDUK (4-2-3-1): Posavec – Dellova, Elez, Simić, Čolina – Vuković, Atanasov – Sahiti, Livaja, Biuk – Mlakar. Od 60. minute: Posavec – Škaričić, Dimitrov, Čalušić, Dolček – Čubelić, Čuić – Brkljača, Diamantakos, Jairo – Ljubičić. TRENER: Jens Gustafsson.

ARIS (4-2-3-1): Siampanis – Šakić, Delizisis (od 46. Benalouane), Aslanidis, Ganea – Garcia (od 70. Tsagkalidis), Magro (od 46. Pacheco) – Chatzipirpiridis (od 46. Bruno Gama), Bertoglio (od 70. Hajrović), Souza da Silva (od 62. Manos) – Mancini (od 70. Krimitzas). TRENER: Apostolos Mantzios.

------------------------------------------

U Odrancima, mjestašcu na sjeveru Slovenije, smještenom između Murske Sobote i Lendave, Hajduk je u najjačoj pripremnoj utakmici svladao grčki Aris upisavši treću pobjedu u nizu. Sva tri pogotka vrijedilo je vidjeti više puta, Livajin lob, Jairov udarac sa distance i Ljubičićev golgeterski okret za konačnih 3:1. Aris je protivnik po mjeri Hajduka, jer Grci su prošle sezone bili trećeplasirana momčad svog prvenstva, a Konferencijsku ligu, kao i Bijeli, počinju od 2. kvalifikacijskog pretkola.

Gustaffson je od prve minute na travnjak poslao nominalno prvu postavu, a pritom je izostavio Vuškovića koji se sprema za transfer u Celtic, te oporavljenike Eduoka i Kačaniklića koji će sigurno u budućnosti ozbiljno konkurirati za prvi sastav. Dellova je dobio ulogu desnog beka, Atanasov prednost u tandemu korektora vezne linije, a Mlakar je upisao debitantski nastup.

Hajduk je utakmicu otvorio u visokom presingu na zadnju liniju Arisa i taj pritisak isplatio se već u 7. minuti. Istrčao je vratar Siampanis na 35 metara od svojih vrata, kratko odbio loptu koju je prihvatio Livaja i prekrasnim lob-udarcem prebacio vratara Arisa za vodstvo Hajduka. Nije to bila jedina šansa Bijelih u prvom dijelu, dapače, već u 14. minuti Emir Sahiti je prošao pored dvojice igrača Arisa u njihovom kaznenom prostoru, ali nije imao preciznosti u realizaciji, pa je vratar uspio obraniti njegov pokušaj.

Dvije minute kasnije Simić je udarcem glavom sa šest metara pogodio gredu. U jeku napada Bijelih poravnali su Grci, izveli su školsko "prebrojavanje", lopta je išla od noge do noge, u nizu kratkih dodavanja šutirao je Konstantinos Chatzipirpidis pogodivši sa 10 metara s desne strane mrežu Posavca za 1:1.

Hajduk je uzvratio preko Livaje, u 30. minuti kapetan Bijelih zatresao je mrežu zgoditkom glavom, ali pomoćni je sudac signalizirao zaleđe i glavni arbitar je poništio pogodak. Livaja je ponovno u glavnoj ulozi u 34. minuti kada je na 10 metara od vrata Arisa pronašao Sahitija, ali udarac je završio preko vrata.

Nakon sat vremena igre Hajduk je promijenio kompletnu postavu, Gustafsson je na travnjak poslao mlađu ekipu. Aris je odmah po promjeni sastava Bijelih stvorio dvije prigode, u 60. minuti je Bruno Gama šutirao pored desne vratnice, a zatim je i Da Silva pucao pokraj vrata. Aris se ohrabrio, ali Hajduk je zabijao.

image
Marin Ljubičić
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Odlično je reagirala momčad iz drugog poluvremena, novo vodstvo potpisao je Brazilac Jairo koji je u 72. minuti uhvatio vratara Arisa na "krivoj nozi", prizemnim udarcem sa 22 metra pogodio je desni donji kut. Ali, nisu Bijeli stali nakon zgoditka Jaira, šest minuta kasnije manirom rasnog golgetera loptu je u mrežu pospremio 19-godišnji Ljubičić.

Diamantakos je oteo loptu na sredini, proslijedio desno za Brkljaču koji je u kaznenom prostoru pronašao Ljubičića, a ovaj primio loptu sa stoperom na leđima i potom iz poluokreta majstorski poslao iza leđa grčkog vratara. Ugasnula je i želja igrača Arisa nakon pogotka Ljubičića, do kraja su hajdukovci lakoćom sačuvali pobjedu. Dapače, imali su incijativu i bili bliže četvrtom pogotku, nego Aris potencijalnom smanjenju vodstva.

Za susret sa Arisom trener Gustafsson u zapisnik nije uveo Eduoka, Kačaniklića, Jakoliša, Šarića, Vuškovića, Lazara, Krolu, Silića i Perića. Sljedeću pripremnu utakmicu Bijeli igraju u srijedu, 7. srpnja, protiv slovenskog prvoligaša Celja.

Linker
25. travanj 2024 13:39