VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
VELIKI USPJEH

Hajdukovci izborili play-off rundu juniorske Lige prvaka! Na Poljud bi mogli stići Liverpool, Real...

Minsk je poveo pogotkom Knjazova iz slobodnog udarca, a na konačnih 1-1 poravnao je Filip Čuić
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 24. studeni 2021. 13:31

MINSK - HAJDUK 1:1 (Knjazev 45' / Čuić 72')

MINSK: Dronevič, Dzihcijevski, Tarabeš, Jakuševič, Turmanau, Knjazev (od 82. Žaunirekna), Duševski (od 79. Žauniarenko), Kuznjacov, Alhuski, Malaševič (od 76. Hrudzko), Pranovič. TRENER: Valerij Andrijevski.

HAJDUK: Silić, Škaričić, Bradarić, Prpić, Letaj (od 90. Vladušić), Capan, Krolo, Lazar (od 46. Lazar), Brkljača (od 78. Vrcić), Hrgović (od 81. Dominić), Čuić (od 90. Petrović). TRENER: Marijan Budimir.


Hajdukovi juniori uspjeli su se plasirati u 3. krug juniorske Lige prvaka, odnosno u šesnaestinu finala. Nakon što su na Poljudu protiv Minska slavili s uvjerljivih 3:0, igrači Marija Budimira u uzvratu su u Bjelorusiji odigrali 1:1. Domaća momčad je izjednačenoj utakmici igranoj na snijegu povela u 45. minuti, a strijelac je bio Knjazev iz slobodnog udarca. Hajduk je izjednačio u 72. minuti, gol je zabio - a tko bi drugi - Filip Čuić, 18-godišnji golgeter iz Tomislavgrada.

Čuić je tako nastavio svoju nevjerojatnu golgetersku seriju. Najprije je u 1. kolu Lige prvaka zabio Skhendiji tri gola, a sad je to ponovio i protiv Minska. Šest golova u četiri utakmice! Čuiću je za gol asistirao Hrgović, koji je bio jedan od ključnih igrača i u prvoj utakmici.

Prva utakmica u Splitu igrala se u teškim uvjetima, jer je padala jaka kiša, a u Minsku je igrače na terenu dočekao snijeg. Kako god, Čuića i njegove suigrače nikakvi loši uvjeti ni težak teren ne mogu zaustaviti.

U ždrijeb se sada uključuju drugoplasirane momčad iz skupina Lige prvaka, a prema trenutačnom stanju, dva kola prije kraja grupne faze, drugoplasirani su velikani poput Liverpoola, Manchester Uniteda, Chelsea, Real Madrida, Benfice... Ždrijeb će biti 14. prosinca i igra se samo jedna utakmica. Također valja istaknuti kako će domaćin u ovom susretu biti momčad Hajduka.

Linker
26. travanj 2024 03:15