AFP PHOTO / GLYN KIRK
SPASIO IH EL NINO

Hart i Nastasić nevjerojatnom pogreškom u 90. minuti poklonili pobjedu Chelseaju!

Ovo je definitivno tjedan Torresa koji je nekoliko dana ranije zabio dva od tri pogotka Chelseaja u važnoj gostujućoj pobjedi kod Schalkea, u Ligi prvaka
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2013. 20:23

Španjolski nogometaš Fernando Torres opet je bio veliki junak Chelseaja, kojem je donio pobjedu u derbi utakmici 9. kola engleske Premierlige protiv Manchester Cityja (2-1).

Ovo je definitivno tjedan Torresa koji je nekoliko dana ranije zabio dva od tri pogotka Chelseaja u važnoj gostujućoj pobjedi kod Schalkea, u Ligi prvaka.

Protiv Cityja na Stamford Bridgeu je Španjolac asistirao i potom zabio u 90. za tri boda, s tim da je to bio njegov prvi ovosezonski pogodak u Premierligi.

U 33. minuti je Torres sjajno probio bok i ubacio u šesnaesterac Cityja gdje teški posao nije imao Andre Schürrle koji je zabio za 1-0. No, gosti su na samom startu nastavka izjednačili sjajnim udarcem Sergija Agüera, što je bilo zasluženo s obzirom da se igralo otvoreno s obje strane.

No, na kraju je na scenu opet stupio Torres koji je, inače, tijekom današnjeg ogleda imao jedan veliki promašaj, kada je ostao bez gola makar je s Joeom Hartom bio "jedan na jedan".

U 90. minuti je bio miran, te je iskoristio pogrešku gostujuće obrane (Nastasića) i zabio za konačnih 2-1.

Pogodaka nije bilo u ogledu Swanseaja i West Hama, a recimo da se u sastavu gostiju nije pojavio hrvatski nogometaš Mladen Petrić. Inače, bila je to otvorena utakmica s podjednakim brojem šansi na obje strane (po pet udaraca obje momčadi u okvir vratiju), ali se na kraju mreže nisu tresle.

Tottenham je, pak, pobijedio Hull na White Hart Laneu s 1-0. Još jednom Tottenham nije bio posebno uvjerljiv, a do pogotka vrijednog tri boda je došao pomalo sretno. U 80. minuti je dosuđen penal kojeg je Roberto Soldado pretvorio u jedini pogodak.

Premierliga, 9. kolo:



Chelsea - Manchester City 2-1 (Schürrle 33, Torres 90 / Agüero 49)

Tottenham - Hull 1-0 (Soldado 80-11m)

Swansea - West Ham 0-0

Sunderland - Newcastle 2-1 (Fletcher 5, Borini 84 / Debuchy 57)

Redoslijed: 1. Arsenal 22, 2. Liverpool 20, 3. Chelsea 20, 4. Tottenham 19, 5. Southampton 18, 6. Everton 18, 7. Manchester City 16, 8. Manchester United 14...

Linker
03. svibanj 2024 05:21