Reuters
BUNDESLIGA

Hertha ispala, Fortuna u eliti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2012. 11:49

Nogometaši njemačke Fortune Düsseldorf vratili su se u najviši rang natjecanja njemačkog nogometa po prvi put nakon 1997. godine...

Fortuna je nakon pobjede u Berlinu (2-1) odigrala neriješeno u Düsseldorfu protiv Herthe što je bilo dovoljno za 4-3 ukupnu pobjedu i ulazak u Bundesligu, odnosno pad Berlinčana u Bundesligu II.

Utakmica je trajala čak dva i pol sata zbog niza okolnosti koje nemaju ni najmanje veze sa sportom. Najprije je bakljada u 61. minuti prekinula susret na otprilike sedam minuta, koliko je u konačnici dodao glavni sudac Wolfgang Stark. Međutim, u toj je istoj sudačkoj nadoknadi, susret još jednoj prekinut i to na gotovo pola sata.

U 96. minuti utakmice navijači Fortune si, misleći da je Stark označio kraj utakmice, masovno utrčali na teren počeli slaviti ulazak u Bundesligu, iako se on još nije dogodio. U roku pet minuta su ih rezervni igrači dizldorfskog kluba rastjerali natrag na tribine, ali su za to vrijeme nogometaši Herthe "zapalili" pod tribine i nisu se htjeli vratiti sve dok se situacija nije smirila.

Nakon što ih je konačno sudac Stark nagovorio da se vrate na travnjak i odrade utakmicu do kraja, Berlinčani su to učinili, te nakon manje od dvije minute igre i službeno postali sudionici Bundeslige II.

Drugi ulazak navijača Fortune na travnjak bio je "legalan" s obzirom da je Stark označio kraj utakmice u 129. minuti.

Spomenimo i strijelce utakmice koji su nakon svih ovih događanja pali u drugi plan. Maximilian Beister doveo je domaćina u vodstvo nakon manje od 60 sekundi igre u prvom poluvremenu. Na 1-1 je u 22. izjednačio Anis Ben-Hatira, a isti je igrač nakon devet minuta igre u nastavku zbog drugog žutog kartona okončao svoj nastup i ostavio svoje suigrače na cjedilu.

Pet minuta nakon isključenja Ranisav Jovanović zabio je za novo vodstvo Fortune koje je pet minuta prije kraja susreta poništio Raffael.

Hrvatski nogometaš Andre Mijatović, koji je odigrao cijeli susret, je tri minute nakon izjednačenja zaradio žuti karton.

Doigravanje za Bundesligu, uzvrat:

Fortuna Düsseldorf - Hertha 2-2 (Beister 1, Jovanović 59 / Ben-Hatira 22, Raffael 85),

Fortuna izborila Bundesligu ukupnim rezultatom 4-3

Linker
23. rujan 2024 12:28