Joško Ponoš/CROPIX
BLIZU ODLASKA

Hiddink: Ovo mi je jedan od težih poraza u karijeri. Uzvrat? Sve je gotovo...

Mislim da nije realno sada očekivati da ćemo doći u Zagreb i pobijediti Hrvatsku s četiri gola razlike - rekao je turski izbornik
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 12. studeni 2011. 00:18

Guus Hiddink je pokeraškog lica mirno izanalizirao poraz od svog dosad najdražeg trenera i – vjerovali ili ne – žalio se domaćim novnarima na slabu tursku ligu kao uzrok debakla:

- Moji planovi, na treninzima i sastancima, kako moramo biti ofenzivni, ali i organizirani u obrani, pali su u vodu nakon neopune dvije minute – započeo je Nizozemac. I nastavio:

- Teško je protiv ekipe poput Hrvatske napraviti dobar rezultat kad vas ubije tako rani gol. Hrvatska je vrlo iskusna, čekala je na svojoj polovici prigodu iz kontre i svladala nas bez da nam je dala šansu za gol. Treba biti realan, nismo bili sposobni igrati protiv defenzivno odlično organirane Hrvatske. Imali smo puno posjeda, ali što nam to vrijedi kad nismo bili opasni u zoni oko 16-erca – objašnjavao je Hiddink i onda još stavio sol na tursku ranu:

- Realno, moramo priznati da je drugo mjesto u skupini bio maksimum ove močadi. Moramo u Zagrebu zabiti četiri ili tri da oni ne zabiju nijedan, a to nije realno. Vidjela se razlika među igračima iz Bundeslige i Premiershipa prema našima iz turske lige, rezultat je brutalan, ali pokazao je činjenično stanje.

Uslijedila su pitanja o ostavci, koju su zazivale tribine:

- Osjećam se odgovornim za lošu predstavu moje momčadi, treba se suočiti i s ovakvom realnošću. Nisam tijekom utakmice razumio da mi navijači viču da odem, no nisam od jučer trener, znam osjećaje publike. Turci su posebno emotivni i to im je vrlina, zato je noogmet ovdje i toliko popularan.

Imate li planove za buudćnost, nisus e dali turski kolege:

- Fokusirat ću se u prvom redu na utorak, a ugovor mi traje do sljedećeg ljeta, vidjet ćemo nakon utorka što će se dogoditi ubuduće, točnije, u bliskoj budućnosti...

U prijevodu, Bilić u utorak može pet milijuna po godini skupog Hiddinka 'hitnuti' u penziju. No, ne treba se zavaravati, Nizozemac će napraviti sve što može da digne Turke iz pepela...

Linker
19. svibanj 2024 08:06