ZELJKO HAJDINJAK Cropix
NOVI IZAZOV

Hit hrvatski trener ima novi klub, čekaju ga kvalifikacije za Konferencijsku ligu i još jedan Hrvat

Na trenerskoj poziciji zamijenit će svog sunarodnjaka Sandra Perkovića
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 07. siječanj 2023. 14:27

Nakon što je Tomislav Stipić s FK Audom osvojio Latvijski kup i dogurao do petog mjesta u prvenstvu, stigao je novi izazov u karijeri. Hrvatski stručnjak koji ima i njemačko državljanstvo, potpisao je ugovorom s Rigom, drugoplasiranom momčadi prvenstva.

Uslijed dobrih partija na klupi Audi počelo se nagađati kako će preuzeti kormilo kluba iz glavnog grada spomenute zemlje, a ta je informacija sada postala i službena. Na mjestu glavnog Rigina trenera tako je zamijenio sunarodnjaka Sandra Perkovića koji je tu funkciju vršio punih godinu dana. Stipić će Rigu voditi i kroz europska natjecanja iduće godine, odnosno kroz kvalifikacije za Konferencijsku ligu, a u klubu ga čeka i bivši nogometaš Gorice, veznjak Hrvoje Babec (23).

Ovaj 43-godišnji strateg rođen je u Tomislavgradu, ali odrastao je u Njemačkoj. Svoj trenerski put počeo je u omladinskom pogonu Ingolstadta da bi nakon toga vodio Erzgebirge Aue, Stuttgarter Kickers, Nantong Zhiyun, juniore Eintrachta, Grasshoppers, ali i hrvatskog prvoligaša Slaven Belupo na čijoj je klupi sjedio od 2019. do 2021. godine.

Linker
10. travanj 2024 23:59