CROPIX
NEDUŽAN DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO

HNS STAO IZA KAPETANA VATRENIH I ČVRSTO PORUČIO 'Optužnica protiv Luke Modrića neće utjecati na igru reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. ožujak 2018. 18:58

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je u petak optužnicu protiv kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića zbog lažnog svjedočenja na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću u vezi izvlačenja novca iz tog kluba.

Modrića se tereti da je na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju nogometa, kojima se regulira podjela transfernog obeštećenja u omjeru 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki puta kada bi produžavao ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Luku također terete da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između tih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu.

Nakon svega oglasili su se i iz Hrvatskog nogometnog saveza čije priopćenje vam prenosimo u cijelosti:

"Hrvatski nogometni savez uvijek i dosljedno podržava načelo presumpcije nevinosti te smatra svaku osobu nedužnom dok se ne dokaže suprotno.

U konkretnom postupku, HNS je duboko uvjeren u ispravnost iskaza Luke Modrića pred sudom u Osijeku, a posebno zbog Modrićevog ponašanja koje je od prvog nastupa za hrvatsku U-15 reprezentaciju u ožujku 2001. godine pa do danas bilo uzorno. Modrić se kroz skoro 20 godina nastupa u dresu Hrvatske pokazao kao karakterna osoba koja je iznimno odgovorna u svom odnosu prema suigračima, obvezama u reprezentaciji i hrvatskoj državi, kojoj je svojim igrama u reprezentaciji i klubovima priskrbio značajan ugled u svjetskoj sportskoj javnosti.

Zahvaljujući svojoj besprijekornoj sportskoj karijeri i ponašanju u reprezentaciji, 2016. godine postao je i kapetan selekcije za koju je nastupao više od stotinu puta, a u međunarodnim klupskim okvirima potvrdio se kao najuspješniji hrvatski nogometaš u povijesti. Zbog svega navedenoga, Hrvatski nogometni savez čvrsto stoji uz svog kapetana reprezentacije i vjeruje da će u ovom postupku potvrditi svoju nedužnost, kao i neosnovanost ovakve optužnice.

Također, uvjereni smo da, zahvaljujući Modrićevom neslomljivom karakteru, ovaj postupak neće imati negativan utjecaj na izvedbe reprezentacije, pred kojom je nastup na FIFA Svjetskom prvenstvu u Rusiji."

Linker
16. lipanj 2024 04:11