AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA Aa/abaca/abaca Press/profimedia
OVO JE ORIGINALNO

HNS viralnom objavom ‘zapalio‘ društvene mreže: Na oproštaju od Ibre obukli ga u hrvatski dres

Na terenu nas je duge 24 godine oduševljavao famoznim potezima, a briljirao je i svojim izjavama
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 06. lipanj 2023. 17:12

Legendarni Zlatan Ibrahimović ove se nedjelje oprostio od profesionalnog nogometa na prepunom San Siru. Utakmica protiv Verone tako je i službeno posljednja na kojoj je Ibra još bio aktivan igrač, iako nije odigrao ni minute na dvoboju, ali se po završetku pozdravio sa suigračima, trenerskim stožerom i navijačima te tako zaključio 24 godine dugu seniorsku karijeru. Na svemu što je napravio na nogometnom planu čestitao mu je HNS službenom objavom na svojim stranicama.

Naime, kao što je javnosti poznato Šveđanin ima balkanske korijene, otac Šefik je iz Bijeljine, a majka Jurka rodom je iz okolice Zadra. Kako je sam Zlatan u intervjuu za Nacional sada već davne 2004. rekao, iz Hrvatske ga nikada nisu kontaktirali.

- Iz Hrvatske nitko, zvali su iz saveza BiH. Bilo je to kada sam imao 17 ili 18 godina, mlada reprezentacija BiH putovala je na utakmicu u Indiju i ponudili su mi da igram za njih. No kako sam već igrao za mladu reprezentaciju Švedske, nisam mogao igrati za BiH - govorio je tada 22-godišnji Ibrahimović koji je kasnije tijekom karijere naglašavao koliko je zahvalan Švedskoj u kojoj je odrastao i čiji je reprezentativni dres nosio 122 puta.

Linker
23. travanj 2024 18:16