Tehnički direktor A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikosa

 Tom Dubravec/Cropix
KAMPOVI ZA DIJASPORU

HNS završio posjet Australiji, Pletikosa otkrio: ‘Ostavili smo velik dojam i pojačali kult Vatrenih‘

U jakoj delegaciji Saveza bili su i predsjednik Marijan Kustić i izbornik Zlatko Dalić
Piše: SNObjavljeno: 28. siječanj 2023. 14:18

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza, predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem i izbornikom "vatrenih" Zlatkom Dalićem, okončala je boravak u Australiji, gdje je sudjelovala u radu kampova za dijasporu u Sydneyju i Melbourneu, objavio je HNS.

Kampove su organizirali Nogometni klub Sydney United 58 FC, na čelu s predsjednikom Markom Ivančićem, te Nogometni klub Melbourne Knights, na čelu s predsjednikom Pavom Jusupom, a na treninzima je sudjelovalo tristotinjak djece iz brojnih hrvatskih klubova iz Sydneyja i Melbournea, uz stručni nadzor predsjednika Komisije za dijasporu i člana Izvršnog odbora HNS-a, Ante Kulušića, tehničkog direktora A i U-21 reprezentacije Stipe Pletikose i glavnog instruktora Petra Krpana.

U radu kampa sudjelovali su i ravnatelj Akademije HNS-a Boris Kubla, kondicijski trener "vatrenih" Luka Milanović, izbornik U-19 reprezentacije Josip Šimunić, koordinator za ženski nogomet Božidar Miletić, instruktor NS-a Osijek Marin Smoje, instruktor NS-a Rijeka Mladen Ivančić, odnosno treneri hrvatskih klubova iz Sydneyja i Melbournea.

- Najprije moram istaknuti da su svi ciljevi kampa ispunjeni na najbolji mogući način. Metode rada, o kojima smo govorili prije početka kampa, dakle metode učenja i teoretske pripreme, koje smo primjenjivali uz razgovore i na predavanjima, ispunile su očekivanja naših domaćina, koji su nas ugostili na zaista sjajan način i bili pri ruci u svakom trenutku. Kad kažem domaćini, u prvom redu se želim referirati na klubove Sydney United 58 i Melbourne Knights, na čijim su se terenima održavali kampovi. Nadalje, moram istaknuti rad naših trenera, instruktora, ravnatelja Akademije HNS-a i glavnog instruktora, Petra Krpana, svi oni bili su na visokoj profesionalnoj razini, koristeći već spomenute metode rada koje su ostavile popriličan dojam na naše domaćine i Australsku nogometnu federaciju, s čelnicima koje smo predsjednik HNS-a, Marijan Kustić i ja, obavili vrlo konstruktivne razgovore, ali i obvezali se na suradnju u budućnosti u kontekstu napretka njihovog nogometa, pogotovo mlađih uzrasnih kategorija - kaže tehnički direktor A i U-21 reprezentacije, Stipe Pletikosa, koji ističe važnost sudjelovanja u radu kampova izbornika Vatrenih, Zlatka Dalića.

- Naravno, treba istaknuti i ulogu našeg izbornika A reprezentacije, Zlatka Dalića, koji je svojom pojavom privukao pažnju naših ljudi u dijaspori, ali i australske javnosti. Zlatko je, u svakom slučaju, svojim dolaskom ovim našim kampovima u dijaspori dao priličan značaj.

Pletikosa je istaknuo i emotivnu stranu boravka u Australiji.

- Poslije svega, uzimajući u obzir brojne susrete s našim ljudima koji žive u Australiji, uz toplo i emotivno zajedništvo koje smo proživljavali u ovih desetak dana, gdje smo bili počašćeni sjajnim prijemom s njihove strane, treba naglasiti i da je ozračje bilo iznimno poticajno u vidu buduće suradnje. I ono najvažnije, uspjeli smo pospješiti kult Vatrenih, na emotivnoj razini i u stručnom dijelu, jer su naši domaćini imali priliku iz prve ruke doživjeti način rada u hrvatskoj reprezentaciji. Dakle, postavili smo zaista sjajne temelje za zajedničku budućnost - zaključio je Pletikosa.

Linker
20. travanj 2024 12:44