Atiemwen je u Rusiji zabio za pobjedu, hoće li sada krenuti od prve minute?
 RONALD GORSIC/CROPIX
MOMČAD ZA OSMINU FINALA

Hoće li ovaj dvojac biti novo oružje Mamića u uzvratu!? Zanimljiva priča oko najboljeg strijelca...

Momčad koja je istrčala na travnjak stadiona u Krasnodaru dobro je odradila posao, ali...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. veljača 2021. 19:57

Važno je da su svi zdravi, stalno ponavljaju u Maksimiru uoči ovakvih utakmica kakva čeka Dinamo u četvrtak. A zasad jest tako, kako čujemo, nema trajnijih i ozbiljnijih posljedica dvoboja s Rusima, naravno, svi se nadaju i da će nalazi na koronavirus opet biti negativni i da će Zoran Mamić uoči susreta imati opet slatke brige jer će mu na raspolaganju biti svi igrači.

A hoće li Zoran Mamić mijenjati išta u odnosu na prvu utakmicu, hoće li pokušati iznenaditi Krasnodar nekim novim adutom? Defenzivnija i opreznija varijanta od ove u Krasnodaru bila bi, recimo, ona u kojoj bi uz Jakića postavio još Franjića, a na klupi ostavio Ivanušeca ili Majera. No, s obzirom da Franjić ima tri kartona i ne može igrati u četvrtak, takva mogućnost u startu ne postoji.

Znači, moguće su jedino neke promjene u ofenzivnom dijelu momčadi. Hoće li Mamić možda na klupi ostaviti Jakića pa umjesto njega staviti Atiemwena, koji se nameće svojom statistikom? Ili, primjerice, da Ruse napadne s Petkovićem i Gavranovićem i time stavi njihovu, ionako nesigurnu obranu, pod dodatan pritisak. Kažu da je napad najbolja obrana, pa možda u tom smjeru razmišlja i Mamić.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

U iduća dva dana sigurno će i Dinamov trener iskristalizirati najbolju ideju, u svakom slučaju, da i ništa ne mijenja, ima podlogu, momčad koja je istrčala na travnjak stadiona u Krasnodaru dobro je odradila posao i nema nekih većih razloga za promjenama. Tek zbog tih nekih taktičkih detalja.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Zanimljiva je ta priča oko Gavranovića. Najbolji Dinamov strijelac u HNL-u, donedavno sigurni starter, protiv Osijeka i Krasnodara nije dobio ni minute. Jedini gol u Europi ove sezone zabio je Flori u Zagrebu. No, uopće Gavranović nije igrao loše ovoga proljeća, zabio je pogodak Lokomotivi, ali i u ostalim nastupima bio je motiviran, prisutan, opasan.

Možda je baš dvoboj s Krasnodarom u Maksimiru dobra prilika za njega, da zabije i vrati se u golgetersku formu. Vidjet ćemo kako razmišlja Mamić, kao što smo rekli - slatke brige.

Linker
24. travanj 2024 05:49