NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA
NAPETOST OKO VATRENOG

Hoće li priča prerasti u ružan razvod? Brozović je u povlaštenoj situaciji, a ‘Nerazzurri‘ ga požuruju

Kako će se napetost odraziti na njegovu igru? Čeka li ga ono što i srpskog hit-napadača?
Piše: Dražen Krušelj/JLObjavljeno: 16. listopad 2021. 11:16

Ranieri se vratio u Englesku, Broz drži Inter na vatrici, a Mourinho obnavlja prijateljstvo s Allegrijem. Donosimo kratki pregled "liga petice" za vikend.

1. Može li Ranieri popraviti Watford?

"Sretan sam svaki put kada pomislim na nogomet. Imam snažan karakter, i još uvijek sam mlad. Zašto se smijete?", u šaljivom raspoloženju Claudio Ranieri ukazao se na uvodnoj press-konferenciji u Watfordu. Nekoliko dana uoči 70. rođendana, karizmatični Talijan odlučio je prihvatiti još jedan izazov. Na poziv klupskog vlasnika Gina Pozza, s kojim je već surađivao u Udineseu, Ranieri dolazi popraviti Watford. Sa sedam bodova iz prvih sedam kola, momčad ne izgleda kao utopljenik, pa o nekom klasičnom spašavanju ne može biti govora. Prije će biti da vlasnik procjenjuje kako raspolaže rosterom za gornji dio tablice.

image
Claudio Ranieri
FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp

2015. godine Ranieri je zadivio svijet kada je, suprotno svim pravilima logike (tečaj u kladionicama 5000), odveo Leicester City do naslova prvaka. Vratio se tri godine kasnije, ali samo kako bi dobio cipelu u Fulhamu, koji je tonuo u Championship. Posao u Watfordu već je 22. angažman u Ranierijevoj trenerskoj karijeri, a zadatak na startu sve je, samo ne lak.

2. Rebus zvan Brozović

"Očekivali su ga u društvu oca i pravnog savjetnika, ali u Interov klupski kamp Marcelo Brozović se iz reprezentacije vratio sam i nasmijan", piše Gazzetta u petak. "Nerazzurri" požuruju hrvatskog reprezentativca da sjedne za pregovarački stol, predstavi planove, pa da dvije strane pokušaju ispolirati neravnine u novom ugovoru. Inter želi zadržati veznog igrača, koji je još kod Contea izrastao u glavnu pokretačku snagu momčadi, a isti je status zadržao i kod Simonea Inzaghija.

Brozović je u povlaštenoj situaciji, jer teoretski u siječnju može potpisati predugovor s novim klubom (postojeći s Interom istječe mu u lipnju 2022. godine). Prije tjedan dana zavrtjela se kombinacija s Barcelonom, prije toga s nekoliko premierligaških klubova, zbog čega Beppe Marotta puše na hladno, a novinari spekuliraju da bi priča, ako uskoro ne bude pomaka, mogla prerasti u ružan razvod, poput onog koji se srpskom hit-napadaču Dušanu Vlahoviću sprema u Fiorentini. Kako će se napetost odraziti na Brozovićevoj igri, saznat ćemo na Olimpijskom stadionu u Rimu protiv Lazija.

image
MARCO BERTORELLO Afp

3. "Apotekari" protiv Bayerna: festival golova?

Prvi veliki derbi sezone "apotekari!" su izgubili, Borussia Dortmund je u triler dvoboju (4-3) osvojila BayArenu. Nakon toga je momčad švicarskog trenera Gerarda Seoanea (Luzern, Young Boys) skočila na noge lagane, otresla prašinu s ramena i nanizala pet pobjeda. Sada bodovno izjednačena na vrhu Bundeslige (16 bodova), u drugom derbiju ove jeseni dočekuje Bayern.

Vječni prvak djelovao je neranjivo dok mu prije prvenstvene stanke u goste nije došao Eintracht. Jakić i suigrači pobijedili su u Münchenu, pokazavši da i za najjače svjetske momčadi postoji protuotrov. Bayerov napad predvodi "wunderkind" Florian Wirtz (18-godišnjak je postigao već četiri gola ove sezone), kojem asistira Patrick Schick, a goste Lewandowski, Müller i Gnabry. U zraku visi golgeterski festival.

4. Allegri i Mourinho obnavljaju prijateljstvo

U prvoj Mourinhovoj sezoni na klupi Intera, trenerom godine u Serie proglašen je strateg Cagliarija, izvjesni Max Allegri, koji će u nastavku karijere voditi Milan i Juventus. Bio je to težak udarac taštini portugalskog trenera, koji je javno ismijavao taj izbor, ali Allegri mu nije ostao dužan: nazvao ga je "patetičnim" čovjekom "bez respekta za kolege". Dvojica trofejnih trenera obnovit će prijateljstvo u nedjelju navečer, kada Juventus (11 bodova) ugosti Romu (15 bodova). Na papiru Juve je veliki favorit, jer Roma se teško snalazi na ovom gostovanju. U pravilu pobjeđuje jednom u deset godina, posljednji put to se dogodilo u ljeto 2020. godine (3-1), kada je jedan gol za "vučicu" postigao Nikola Kalinić.

image
Jose Mourinho i Massimiliano Allegri
OLI SCARFF/AFP/PROFIMEDIA

5. Barca traži pozitivu u dječjem vrtiću

U predvečerje derbija sa "šišmišima", porazima uzdrmana Barcelona traži dašak pozitive, gledajući prema dječjem vrtiću. 17-godišnji Gavi upravo je upisao prva dva nastupa za seniorsku reprezentaciju Španjolske, oporavio se godinu stariji Ansu Fati, a njegov vršnjak Pedri upravo je potpisao novi ugovor do 2026., uz zaštitnu klauzulu od milijardu eura. Budućnost bi trebala biti svjetla, ali sadašnjost ostaje klimava...

Linker
26. travanj 2024 07:54