Niko Vukmir i Toni Jelavic

 IVO RAVLIC Cropix
LIGA PRVAKA

HR prvak slavljem u nacionalnom obračunu osigurao elitu, Puljanima u susretu odluke igra samo pobjeda

Novo Vrijeme s 2:0 pobijedilo Pulu koja će morati svladati Kazahstance ako želi proći dalje.
Piše: HINAObjavljeno: 27. listopad 2022. 22:33

Novo Vrijeme iz Makarske plasiralo se među 16 najboljih momčadi futsalske Lige prvaka nakon 2-0 pobjede protiv Futsal Pule u dvoboju 2. kola skupine B glavne runde kvalifikacija.

Nakon dva kola maksimalan učinak ima lisabonski Sporting koji je osigurao prolaz u elitnu rundu Lige prvaka, a uspjelo je to i Novom Vremenu koji je skupio četiri boda. O trećem putniku odlučivat će Futsal Pula i Ayat u 3. kolu, s tim da kazahstanskom Ayatu odgovara i remi u tom susretu, a Futsal Puli jedino pobjeda.

Cijela utakmica Novog Vremena i Futsal Pule bila je vrlo izjednačena, s tim da je sastav iz Pule bio aktivniji i s više rizika u igri u drugom poluvremenu kada je stizao zaostatak.

Novo Vrijeme, aktualni hrvatski prvak, poveo je u 10. minuti, a strijelac je bio Toni Jelavić. Bio je to jedini pogodak sve do posljednje sekunde kada je Jelavić zabio novi gol za konačnih 2-0. Prije toga je Futsal Pula pokušavala s golmanom-igračem, napadala je i prijetila, ali domaći vratar Bašković je ostao nesavladiv, a Jelavić je nakon svega stavio točku na i.

image
IVO RAVLIC Cropix

U drugom susretu 2. kola ove skupine Sporting je vrlo lako pobijedio Ayat 7-1. Po dva pogotka su dali Pauleta i Neves, a po jedan Cavinato, Erick i Miguel Angelo.

U posljednjem kolu, u subotu, igraju Futsal Pula - Ayat (18 sati) te nakon toga Novo Vrijeme - Sporting (20.30 sati).

Liga prvaka, skupina B (2. kolo):

Sporting - Ayat 7-1

Novo Vrijeme - Futsal Pula 2-0

Redoslijed: 1. Sporting 6 bodova, 2. Novo Vrijeme 4, 3. Ayat 1, 4. Futsal Pula 0.

Linker
19. travanj 2024 18:30