CHELSEA U FINALU!

Hrabri Englezi 'parkirali autobus' ispred gola i izbacili Messija i društvo!

Chelsea je na Nou Campu odigrao 2-2 protiv Barcelone i plasirao se u finale u Münchenu. Englezi su veliki dio utakmici igrali s igračem manje zbog isključenja Terryja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. travanj 2012. 12:50

Nogometaši Chelseaja junački su izborili remi 2-2 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka protiv Barcelone i plasirali se u finale koji će 19. svibnja u Münchenu igrati protiv Bayerna ili Real Madrida…

Sačuvali su Londončani prednost 1-0 iz prve utakmice iako su u uzvratu na Camp Nouu gubili s 2-0 i imali igrača manje! No, vratilo im se sve, uspjeli su se revanširati Barceloni za poraz u polufinalu prije tri godine kada je norveški sudac, Tom Henning Øvrebø, skandaloznim suđenjem pogurao Katalonce u finale. Sada su aktualni europski prvaci svoj put zaključili u polufinalu, što znači da i dalje nećemo imati nijedan klub koji je uspio osvojiti Ligu prvaka dvije godine zaredom.

Kao i šest dana ranije, Guardiolina je momčad dominirala na terenu, ali je ovaj put uspjela i pogađati. Sve joj to na kraju, međutim, nije bilo dovoljno. Posao je domaćima uvelike bio olakšan nakon što je u 37. minuti isključen kapetan gostiju John Terry koji je tijekom jednog prekida s leđa koljenom pogodio i srušio Alexisa Sancheza. Incident nije promakao sucu koji je iskusnom stoperu pokazao izravni crveni karton, njegov prvi u karijeri u Ligi prvaka.



Barcelona 1-0 Chelsea by goalsarena2012-3

Barcelona je, istina, do prvog pogotka došla i prije no što su gosti ostali s igračem manje. U 35. minuti je Dani Alves proigrao Isaaca Cuencu, mladi napadač je s lijeve strane šesnaesterca gurnuo loptu u sredinu, a nakon što je nitko nije uspio zaustaviti, Sergio Busquets ju je lakoćom smjestio u mrežu. Spomenuti Alves je, inače, na početku dvoboja bio na klupi, ali je ušao u igru u 26. minuti, zamijenivši Gerarda Piquea koji je zadobio udarac u glavu u sudaru s vlastitim vratarom Victorom Valdesom. Chelsea je, pak, još ranije ostao bez svoga braniča, Gary Cahill se ozlijedio već u šestoj minuti, a zamijenio ga je Jose Bosingwa.



Barcelona 2-0 Chelsea by goalsarena2012-3

Sedam minuta nakon isključenja Terryja, Raul Meireles je izgubio loptu na centru, domaći su povukli kontranapad u čijoj je završnici Lionel Messi proigrao Andresa Iniestu koji je donio Barceloni željenu prednost. No, Katalonci su vrlo kratko disali lakše. U prvoj minuti sudačke nadoknade Frank Lampard je sjajno proigrao Ramiresa koji je izbio sam pred Valdesa i lobao ga s vrha šesnaesterca za 2-1. Bio je to tek drugi udarac Chelseaja unutar okvira Barcelonina gola u oba ogleda i drugi pogodak!



Barcelona 2-1 Chelsea by goalsarena2012-3

No, pogodak koji je, pokazalo se, bio ključan iako je Barceloni već u trećoj minuti nastavka dosuđen jedanaesterac. Didier Drogba, junak londonske utakmice, srušio je u kaznenom prostoru Cesca Fabregasa. Loptu je uzeo Messi i pogodio - gredu. Genijalni Argentinac je tako i u osmom dvoboju protiv Chelseaja ostao bez pogotka, a da stvar po njega bude gora u 83. je minuti uzdrmao i vratnicu. U jednoj je utakmici tako pogodio više vratnica/greda nego bilo koji drugi igrač tijekom cijele sezone u Ligi prvaka.

Barcelona je, dakako, tijekom cijelog drugog dijela imala veći posjed lopte, ali to joj ponovno nije puno značilo jer praktički i nije imala pravih prilika. A onda je u 90. minuti Fernando Torres ostao sam, povukao kontru i zabio za 2-2.



Barcelona 2-1 Chelsea - Missing penalty by goalsarena2012-3

Roberto Di Matteo, još uvijek u statusu privremenog trenera, odveo je tako Chelsea u finale, ali u njemu će biti značajno oslabljen. Osim Terryja, neće imati na raspolaganju ni Meirelesa i Ramiresa zbog viška žutih kartona.



Barcelona 2-2 Chelsea by goalsarena2012-3

BARCELONA - CHELSEA 2:2 (Busquets 35', Iniesta 43': Ramires 45+1')

Barcelona: Valdes, Puyol, Pique (od 26' Dani Alves), Mascherano, Xavi, Busquets, Iniesta, Cuenca (od 67' Tello), Messi, Fabregas (od 74' Keita), Alexsis Sanchez.

Chelsea: Čech, Ivanović, Cahill (od 12' Bosingwa), Terry, A. Cole, Mikel, Raul Meireles, Juan Mata (od 58' Kalou), Lampard, Ramires, Drogba (od 80' Torres).

Kraj utakmice.

90+1. minuta - GOOOL! Torres je pretrčao pola terena, nikoga od Barceloninih igrača nije bilo oko njega, prevario je Valdesa i odveo Chelsea u finale Lige prvaka.

90. minuta - Mascherano je pucao, Čech odbija u korner.

83. minuta - Messi je pogodio stativu.

82. minuta - Barcelona je postigla pogodak, ali je poništen zbog zaleđa.

78. minuta - Busqetsu se otvorila prilika za udarac s 15 metara, ali Barcelonin igrač je neprecizan.

75. minuta - Barcelona je opkolila 16-erac Chelsea, ali ne dolazi u priliku za udarac.

68. minuta - Još jedan bljesak Chelsea, Kalou je bio u prilici, ali je Valdes bio brži i uspio je izbiti loptu.

64. minuta - Chelsea je imao korner, nakon kojega je najviše skočio Ivanović, Valdes nije bio na vratima, ali je lopta prošla pokraj gola.

62. minuta - Cuenca je imao izglednu priliku u kaznenom prostoru, ali je Čech još jednom spasio vrata Chelsea.

60. minuta - Sudac nema više strpljenja za Čechovo zadržavanje lopte, pokazao mu je žuti karton.

59. minuta - Puyol je leđima okrenut golu tukao glavom, ali je lopta otišla pokraj vratnice.

56. minuta - Drogba je pokušao sa svoje polovice igrališta iznenaditi Valdesa.

54. minuta - Alves je ubacio s desne strane na drugu vratnicu do Sancheza, koji nije glavom uspio ozbiljnije zaprijetiti Čechu.

49. minuta - Messi je pogodio vratnicu!

48. minuta - 11-erac za Barcelonu. Drogba je srušio Fabregasa.

Počelo je 2. poluvrijeme.

Kraj 1. poluvremena.

45+1. minuta - GOOOL! Kada se činilo da se Chelsea predao, Ramires je izbio sam pred vrata Barcelone i sa 16 metara lobovao Valdesa.

43. minuta - GOOOL! Messi je asistirao za Iniestu, koji je s deset metara matirao Čecha.

37. minuta - Terry je dobio crveni karton zbog udaranja Sancheza.

35. minuta - GOOOL! Nakon kornera lopta je došla do Dani Alvesa, koji je odlično pronašao Cuencu na lijevoj strani kaznenog prostora. Cuenca je zatim dodao do Busquetsa na drugoj vratnici, koji nije imao težak posao.

26. minuta - Pique ne može nastaviti susret, u igri je, inače standardni član prvih 11, Dani Alves.

25. minuta - Čech je ispucao loptu, do Drogbe koji je uspio pobjeći Piqueu i uputiti udarac, ali bez veće opasnosti za Valdesa.

22. minuta - Mascherano je pucao iz vana, preko vratnice.

19. minuta - Dupli pas Messija i Fabregasa, Argetinac je izbio sam ispred Čecha koji je uspio spasiti svoja vrata. U sljedećem napadu Iniesta je uputio udarac sa 16 metara, ali je Terry blokirao.

16. minuta - Pomoć se ukazuje Piqueu, koji je na trenutak bio u nesvijesti, nakon što se sudario s Valdesom i Drogbom.

12. minuta - Cahill je zbog ozljede morao napustiti igru, njegovo mjesto je zauzeo Bosingwa.

10. minuta - Barcelona je okružila kazneni prostor Chelsea, Messi je dodao Iniesti, koji je pokušao pronaći slobodnog suigrača na drugoj stativi, ali bez uspjeha.

3. minuta - Prva Messijeva akcija, probio je po desnoj strani u 16-erac, tukao i pogodio malu mrežu, ali s vanjske strane Čechova gola.

2. minuta - Xavi je ubacio dugu loptu prema Sanchezu, ali je napadač Barcelone nije uspio prihvatiti.

Utakmica je počela.

Linker
23. rujan 2024 17:34