Tomislav Stipić

 {photog}/orange Pictures/shutterstock Editorial/profimedia
NENADANI OTKAZ

Hrvat ekspresno potjeran iz kluba: ‘Neviđena blamaža! Razbjesnio je čelnike, a sad traži novac‘

Bugarski portal navodi da Tomislav Stipić radi probleme CSKA Sofiji i nakon odluke o razlazu
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 22:59

Nepuna tri mjeseca nakon što je preuzeo CSKA Sofiju, Tomislav Stipić smijenjen je s pozicije trenera bugarskog kluba, piše tamošnji Sportal.bg. Prema njihovim tvrdnjama, rastanak baš i ne prolazi u najsretnijem tonu...

Hrvatski stručnjak (ima i njemačku putovnicu) zabilježio je tek jednu pobjedu u pet utakmica, uz to broji i četiri poraza, a Sportal tvrdi da takav učinak znači i "blamažu kakvu klub nije doživio četiri desetljeća". Tri boda na kontu vrijedna su tek 13. mjesta (od 16 klubova) na bugarskoj ljestvici.

Međutim, izvještaj Bugara govori i da "trener nastavlja raditi probleme klubu". Kažu, Stipić je nakon dugih pregovora u poslijepodnevnim satima nedjelje odbio priznati odgovornost za rezultate, a pritom je i "razbjesnio šefove koji misle da je momčad izgledala katastrofalno". Navode i da vrhuška kluba nije vidjela ni jedan znak koji bi ih motivirao da mu ponude još nešto "kredita".

Priči tu nije kraj - Sportal navodi da je Stipić odbio sporazumni rastanak s CSKA Sofijom, navodeći da želi naknadu u iznosu jednosezonske plaće. Navodno je Stipić razloge loše igre tražio u nekim drugim segmentima, poput onog da klub trenutno ne igra na vlastitom stadion, a to je, kažu Bugari, znao i prije nego što je došao u Sofiju.

Nedugo nakon što su vijesti procurile u javnost, oglasio se i sam klub službenim priopćenjem:

"CSKA je započela pregovore s Tomislavom Stipićem i njegovim stručnim stožerom o sporazumnom raskidu ugovora. S obzirom na rezultate koji nisu zadovoljili standard kluba, dogovoreno je da Stipić i njegov stožer neće voditi momčad i neće davati izjave za javnost sve do okončanja pregovora".

Linker
05. rujan 2024 11:02