Anadolu Agency via AFP
IDE NA POSUDBU

Hrvat je sve dogovorio s Rusima, ali još uvijek ne zna kamo ide: ‘Gledam prema Italiji i Njemačkoj‘

Hrvatski veznjak je na pragu nove posudbe iz redova ruskog prvoligaša, za kojeg je vezan do 2025. godine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. srpanj 2022. 20:01

Kristijan Bistrović pojavio se na početku priprema moskovskog CSKA, ali je vrlo brzo napustio Rusiju. Dio hrvatskih medija izašao je s informacijom kako je bivši veznjak Slavena Belupa iskoristio FIFA-inu opciju i suspendirao ugovor s ruskim klubom, no to ipak nije bio slučaj.

- S klubom sam dogovorio da neću suspendirati ugovor, nego da će me pustiti negdje na posudbu. Kako u ovom trenutku ne mogu trenirati, dozvolili su mi da se liječim kod kuće, a u sljedeća dva tjedna vjerojatno ću sa svojim menadžerom riješiti pitanje posudbe - rekao nam je Kristijan Bistrović, koji se trenutačno nalazi u Hrvatskoj.

Pojasnio je i zbog čega je napustio Rusiju...

- Ozlijedio sam se na treningu prije nekoliko dana. Riječ je o mišiću rotatoru kod kuka koji se dosta upalio, liječnici su mi rekli da me vjerojatno čekaju dva tjedna stanke.

Bistrović je 24-godišnji veznjak iz Imbriovca, koji je prošao kompletnu Slavenovu školu, da bi ga u siječnju 2018. Farmaceuti kao vrlo mladog za 500.000 eura prodali CSKA-u. U redovima ruskog kluba stekao je bogato iskustvo, odigrao 96 utakmica uz osam postignutih pogodaka i sedam asistencija. Odradio je i dvije posudbe u Turskoj, u Kasimpasi i Karagümrüku, dok je za mladu reprezentaciju Hrvatske skupio 18 nastupa uz četiri postignuta pogotka.

- U klubu su bili korektni prema meni, tako i ja prema njima. Nismo išli na ružniji način, nego smo sve riješili prijateljski, uz obostrano razumijevanje. Bio sam već na dvije posudbe u Turskoj i mislio sam da se nakon toga vjerojatno više neću vraćati u Moskvu, da je vrijeme za korak dalje. Ljudima iz kluba sam već ranije dao do znanja da bih se nakon istočne želio okušati negdje u zapadnoj Europi, i oni su se složili s tim. Međutim, u CSKA je došao novi trener koji me želio vidjeti, a i situacija je takva da je malo igrača, gotovo svi stranci osim Južnoamerikanaca su otišli, pa sam se odazvao pozivu na početak priprema.

I dalje Bistrović ne zna gdje će nastaviti graditi karijeru, no neke naznake postoje.

- U sljedećih sedam do 10 dana puno toga će biti jasnije. Gledamo u smjeru liga Petice, odnosno primarno Italije i Njemačke, pa ćemo vidjeti što će na kraju biti - zaključio je Kristijan Bistrović.

Linker
04. svibanj 2024 05:40