foto: Getty
ČISTA ROMANTIKA

Hrvat koji je tiho stigao, ali napravio prasak: 'Hrvatska? Imamo igračine, ali nismo još momčad'

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 03. ožujak 2016. 11:56

Uoči subotnjeg velikog derbija Rome i Fiorentine, koji može odlučiti pitanje trećeg mjesta u Serie A, ugledna talijanska La Gazzetta dello sport napravila je opširan razgovor s hrvatskim reprezentativcem i važnim veznjakom Viola Milanom Badeljom.

Bivši dinamovac u Firenzu je stigao tiho, ali ove se sezone pogotovo prometnuo u jednog od ključnih likova trenera Paola Souse, što se jasno osjetilo na rezultatima Fiorentine kada je 27-godišnji veznjak bio ozlijeđen.

"Fiorentina je čista romantika, ona je kćer ovog predivnog grada. I zbog svega što nas okružuje, naša zadaća nije samo pobjeđivati, već i zabavljati. Mi smo mala radionica umjetnosti okružena monumentalnim umjetničkim divotama koje oduševljvajau svijet", nadahnuto će Badelj, koji je u posljednje vrijeme u prvome planu zbog izjava njegovog agenta Dejana Joksimovića, koji je javno kazao da Badelj ovoga ljeta definitivno odlazi iz Viola, s obzirom da mu za posao nije isplaćen niti jedan cent. "Moj ugovor s Fiorentinom traje do ljeta 2018. godine. A u Fiorentini volim baš sve što me okružuje. Sada se uopće ne mogu zamisliti u ni jednoj drugoj momčadi i stoga se nadam da će zaraćene strane zakopati ratnu sjekiru..."

Fiorentina i Roma trenutačno su bodovno izjednačeni, bit će to žestok dvoboj za treće mjesto, mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

"Treće mjesto nije naš san, treće mjesto je naš imperativ. Dvoboj s Romom bit će izuzetno težak, jer nakon šest uzastopnih pobjeda, moral im je na vrhuncu..."

Refleks je to Spalettijevog rada, koji je očito razbudio Vučicu, Vučicu koja slijepo prati trenerove upute. Baš kao što Viole prate Sousu.

"Našeg šefa obožavam. Ne samo ja, cijela momčad. Pratili bismo ga zatvorenih očiju. Da mi sada kaže da pođem lupati u zid, učinio bih to iste sekunde. Kalinić? Ubojit napadač, moderni napafdač od kojeg će profitirati i Fiorentina i Hrvatska? Vatreni? Imamo pregršt individualne kvalitete, posjedujemo sjajne pojedince, ali moramo postati momčad", prilično je otvoreno poručio Badelj.

Linker
02. lipanj 2024 13:23