Zdravko Logarušić

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
KAOTIČNA SITUACIJA

Hrvat prijeti otkazom: Ušao u sukob sa Savezom, optužili ga da maltretira igrače, spominje se i bojkot

Logarušić se našao u velikim problemima, a nakon posljednjeg poraza od Mozambika
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 23:16

Hrvatski trener iz Slavonskog Broda Zdravko Logarušić (59) već neko vrijeme uživa veliki ugled u afričkom nogometu, a trenutačno je na mjestu izbornika reprezentacije Eswatinija (bivši Svaziland).

Ipak, već nakon samo mjesec dana i samo četiri službene utakmice na klupi reprezentacije, Logarušić se našao u velikim problemima, a nakon ovotjednog poraza od Mozambika (0:3) spominje se i mogućnost odlaska. Eswatini Financial Times spominje i sukob sa Savezom zbog teških optužbi da maltretira igrače koji su i sami, prema njihovim informacijama, bili spremni na bojkot.

- Bilo je jako loše, odmah nakon utakmice je prijetio ostavkom. Bio je ljut jer mu je rečeno da reprezentacija već dugo vremena nije poražena s takvom razlikom - rekao je jedan od izvora iz reprezentacije.

Drugi izvor tvrdi kako Logarušić nije bio zadovoljan što mu se stalno nameće način na koji bi trebao razgovarati s igračima.

image
Foto: FC Kenya Police

- Ako se sjećate, nakon susreta s Mozambikom nije htio razgovarati ni o čemu osim o samoj utakmici. Razlog su vjerojatno bili događaji u svlačionici gdje je navodno rekao da odlazi. Trebalo je neko vrijeme kako bi ga urazumili.

Kako tvrde tamošnji mediji, Logarušić je navikao na spori razvoj afričkog nogometa, ali čini se da i on s vremena na vrijeme bira krive riječi, najviše prema samim igračima.

Nedavno je želio izmjeriti brzinu i pretrčane kilometre svojih igrača, ali problem je bio u tome što adekvatne opreme za takve izračune nije bilo, iako je prema njegovim saznanjima Savez to nabavio.

Na kraju čitave priče Logarušić ipak nije podnio ostavku već se vratio u Eswatini s ekipom kako bi se pripremio za nadolazeće kvalifikacije za Prvenstvo afričkih nacija (CHAN) 2025. protiv Zimbabvea i možda Madagaskara u drugom i posljednjem krugu kvalifikacija za finale CHAN-a u Keniji.

Linker
20. listopad 2024 08:36