RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
PRED NJIM JE JASAN CILJ

Hrvat radi fantastičan posao na drugom kraju svijeta, zasjeo je na vrh, riječki trener ima novi posao

Režić od petka više nije jedini hrvatski trener u Saudijskoj Arabiji...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. listopad 2021. 08:19

Damac, klub koji s klupe vodi Krešimir Režić te za koji igra bivši kapetan Hajduka Mijo Caktaš (u siječnju se očekuje i povratak Domagoja Antolića) preuzeo je u petak vrh arabijske Pro lige nakon devetog kola.

Damac je u neizvjesnom dvoboju na svom terenu Al Hazm (1:0) slavio pogotkom Zelaye s bijele točke u 12. minuti sudačke nadoknade! Mijo Caktaš odigrao je čitavu utakmicu, bivšeg Dinamovog napadača, Alžirca Soudanija nije bilo u momčadi.
Damac, inače, ne spada u red velikih klubova u Saudijskoj Arabiji, nema u svojoj povijesti niti jedan značajniji trofej, ali Krešimir Režić, otkad je u siječnju preuzeo klupu, radi fantastičan posao.

Kako je, do ovog kola vodeći, Al Ittihad na svom teren izgubio 0:2 od Al Shabab ostao je Damac vodeći na vrhu ljestvice s 18 bodova. Al Ittihad ima 17, a Al Shabab 15 bodova.

A Režić od petka više nije jedini hrvatski trener u Saudijskoj Arabiji. Naime, Riječanin Alen Horvat koji je također zadnjih godina imao zapaženih rezultata na Bliskom Istoku, u Saudijskoj Arabiji je osvojio Superkup s Al Nassrom, postao je trener Al Batina. Riječ je također o prvoligašu, koji se trenutno nalazi na 12. od 16 mjesta.

Cilj je, dakako, ostanak u elitnom društvu, a Horvat svojim ranijim rezultatima očito ulijeva povjerenje vlasnicima kluba da je spreman za tu misiji. Spomenimo da u Saudijskoj Arabiji radi i Romeo Jozak, on je tehnički direktor za nogomet.

Linker
04. svibanj 2024 01:48