Screenshot
REAKCIJE NAKON TRIJUMFA

Hrvat radi revoluciju u francuskom nogometu: ‘Nevjerojatno što je uspio napraviti u napadu!‘

Braniči su stožerne figure igre u Marseilleu, postigli su čak 14 pogodaka u prvenstvu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 22:49

Igor Tudor i Marseille nezaustavljiva su momčad francuskog šampionata. Trijumfom protiv Lorienta u 19. kolu, došli su do nevjerojatnog niza od čak šest utakmica bez poraza. Ako ćemo kalendarski gledati, posljednji su put izgubili utakmicu 1. studenog 2022. i to u Ligi prvaka protiv Tottenhama. Trenutno zaostaju samo dva boda za drugoplasiranim Lensom.

Da je hrvatski strateg nametnuo revolucionaran stil igre na jugu Francuske dokazuju fotografije s utakmice protiv Lorienta koje je na svojem Twitter profilu postavio francuski analitičar Victor Lefaucheux. Na njima je označio pozicije triju Marseilleovih centralnih braniča koji su postavljeni vrlo široko i visoko u napadu čak i kad je lopta u zadnjoj trećini terena.

"Nevjerojatno je što je Tudor uspio napraviti u napadu", napisao je u objavi.

Fotografija je uslikana neposredno prije akcije za drugi pogodak Marseillea, a upravo je stoper Samuel Gigot asistirao Alexisu Sanchezu za pogodak. Koliko je njegovi braniči uključeni u pogotke pokazuje podatak kojeg je OptaJean objavila. Naime, od 39 golova ove sezone, čak 14 ih je djelo zadnje linije.

U idućem kolu Tudora čeka derbi protiv petoplasiranog Monaca kojega su porazili (3:2) neposredno prije reprezentativne pauze za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Linker
23. travanj 2024 21:17