Luka Bobičanec
 Screenshot: Youtube
ZANIMLJIVA PRIČA

Hrvat s Murom napravio pravo čudo, a sada prelazi pod slovensku zastavu!? ‘Ako dođe poziv, bit ću sretan‘

Senzacionalnim raspletom okončano je prvenstvo Slovenije, titulu je prvi puta odnijela Mura
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. svibanj 2021. 08:36

Mura je postala jedan od najneočekivanijih prvaka u europskim ligama ove sezone. Klub iz Murske Sobote prije nekog vremena zaostajao je devet bodova za Olimpijom, koja se za naslov ‘tukla’ s Mariborom, čitav je fokus bio na ta dva najveća rivala. No, Mura je u pozadini strpljivo skupljala bodove i čekala kiksove, no čak i kad je prije zadnjeg kola zaostatak za vodećim Mariborom bio samo tri boda, malotko je očekivao takav rasplet.

Zadnja utakmica, dvoboj s Mariborom u njegovu Ljudskom vrtu, pred publikom, prvi put ove sezone.

- I uspjeli smo! Mura nije 21 godinu pobijedila u Ljudskom vrtu, mi smo to uspjeli. Još uvijek ne mogu vjerovati što smo učinili. Prošlo je nekoliko dana od toga, a u Murskoj Soboti koliko čujem još traje slavlje. Ja sam otišao kući da se malo odmorim, ha, ha - priča Luka Bobičanec, jedan od nekoliko hrvatskih igrača koji su se upisali u povijesne Murine knjige.

Tu su još vratar Marko Obradović, Marin Karamarko, Dragan Lovrić, David Đurak, Mihael Klepač i Andrija Filipović. No, priča Luke Bobičaneca (28) posebno je zanimljiva.

- Prošao sam omladinsku školu Međimurja, pa sam otišao u treću austrijsku ligu, potom bio u Nafti iz Lendave da bih se otamo vratio kući i igrao u Poletu iz Svetog Martina na Muri, četvrti rang nogometa u Hrvatskoj. Prije četiri godine otišao sam u Muru, koja je tada bila druga liga, prije toga je ušla iz treće lige. I, evo, četiri godine kasnije, prvaci smo Slovenije. Nevjerojatno! U samo četiri godine Mura je došla od treće lige, preko plasmana u Europu, osvajanja Kupa do naslova prvaka. Da mi je netko rekao tada da ću imati ovakav put, ne bih mogao ni pomisliti.

Slavlje još traje Inače, Bobičanec je s 11 golova najbolji strijelac Mure ove sezone, četvrti je strijelac lige, a već se ranije pričalo da bi mogao zaigrati i za slovensku reprezentaciju.

- Da, pisalo se i pričalo u Sloveniji još prošle godine, ako mene pitate, zašto ne? Nemam još putovnicu, ali to je u procesu, tko zna, možda nije nemoguće. Nemam problema s time, Slovenija mi je u nogometnom smislu puno dala, ako jednog dana dođe poziv, svakako ću biti sretan. Bio je i vatren doček navijača.

- Dočekali su nas, kažem još se slavlje nije stišalo. Imamo najbolje navijače u Sloveniji, stalno su uz nas, dok je mogla publika na tribine, uvijek ih je dolazilo dvije, tri tisuće. Tvorac ovog uspjeha je odlični trener Ante Šimundža.

- Sjajan trener i sjajan čovjek. Njegove su zasluge velike, on je uvijek tu za nas, razumije igrače, stoji na raspolaganju za bilo što. Naravno da i ovo što mi se događa u karijeri zadnjih godina dugujem njemu.

Inače, Mura je plasmanom u Ligu prvaka postala i potencijalni suparnik Dinama. Inače je Dinamo svake godine trenirao upravo na Fazaneriji, ove godine ostat će u obližnjim Moravskim Toplicama. No, što ako ih sučeli ždrijeb LP-a?

- Ha, sve se može dogoditi. Iako, osobno to ne bih volio, mislim da je Dinamo ipak nekoliko razina iznad nas u ovom trenutku. Opet, kao što vidimo u nogometu je moguće, tko bi rekao da će Mura dogurati do naslova prvaka, a donedavno je bila u trećoj ligi. Veselim se igrama u Europi, pokušat ćemo i tamo napraviti neko novo iznenađenje - zaključio je Bobičanec.

Linker
21. svibanj 2024 01:22