- Afp
VISOKI TRIJUMF

Hrvat u stilu stigao do prve pobjede u Arabiji! Cristiano Ronado prekinuo sušu i pokrenuo kišu golova

Portugalac je sada četvrti najbolji strijelac lige sa šest pogodaka manje od vodećeg Marokanca
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. travanj 2023. 22:50

Dinko Jeličić stigao je do prvog trijumfa u ulozi glavnog trenera Al Nassra. Nakon što je njegov sastav poražen u derbiju s Al Hilalom (0:2) i u polufinalu Kings kupa od Al Wehde (0:1), nogometaši Al Nassra u 25. kolu Saudijske Pro Lige odradili su odličan posao i s visokih 4:0 slavili nad Al Readom.

image
- Afp

Golijadu je već u četvrtoj minuti načeo Cristiano Ronaldo, bio mu je to 12. ligaški pogodak otkad je stigao u Saudijsku Arabiju i sada je četvrti strijelac lige, sa šest golova manje od Marokanca Abderrazaka Hamdallaha iz redova prvoplasiranog Al Ittihada. Portugalac je tako prekinuo golgetersku sušu, u prethodne tri utakmice nije zabilježio učinak.

Do kraja su gosti još triput vadili loptu is vlastite mreže. Pogotke za prvi Jelčićev trijumf još su postizali Abdulrahman Ghareeb (55.), Mohamed Maran (90.) i Abdulmajeed Al-Sulaiheem (90+4.).

Al Nassr sada broji 56 bodova, tri manje od vodećeg Al Ittihada, koji tek treba odigrati svoj susret 25. kola protiv Al Taawouna zakazanog u srijedu.

image

Dinko Jeličić

FAYEZ NURELDINE Afp

Nije posve jasno koliko će dugo Dinko Jeličić ostati glavni trener Al Nassra. Na tu je poziciju stigao nakon što je sredinom mjeseca Francuz Rudi Garcia smijenjen s dužnosti. Saudijci će uskoro sigurno krenuti u potragu za novim imenom jer Jelčić je privremeno rješenje, a navodi se da će u tom pothvatu čelnici Al Nassra gledati prema europskim imenima.

Linker
04. svibanj 2024 00:32