Bartol Franjić zabija pored Josipa Juranovića
 LUKASZ GROCHALA/CYFRASPORT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Lukasz Grochala/cyfrasport/Zuma Press/Profimedia
NAKON DINAMA

Hrvata proglasili tragičarem, a dan poslije ga čeka transfer života!? Evo tko sve želi novog Vatrenog

Novi trener zeleno-bijelih u njemu vidi idealno rješenje za upražnjeno mjesto u momčadi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. kolovoz 2021. 16:17

Kroz jutro srijede prostrujila je medijskim nebom vijest da bi Josip Juranović mogao postati igrač škotskog Celtica. Večer nakon što će od strane poljskih medija biti proglašen tragičarom uzvrata 3. pretkola Lige prvaka u kojem je njegova Legia u Varšavi izgubila od Dinama (0:1), bivšeg kapetana Hajduka več sele iz redova poljskog prvaka.

Podsjetimo, baš je njemu Bartol Franjić u 20. minuti pobjegao i poentirao nakon savršenog asista Luke Ivanušeca.

Juranović je tako sada izgleda postao prekobrojan u Legiji koja nije uspjela uhvatiti niti Playoff-rundu Lige prvaka. Ipak, kroz dan su se osim Celtica pojavila i druga zainteresirana imena, pa su se tako u utrku za uslugama ovog 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca uključili i talijanska Fiorentina, kao i moskovski Spartak.

Celtic je ovog ljeta predstavio novog trenera, Australca Angea Postecogloua koji je odmah krenuo rješavati problem s desnim braničem. Njegova prva želja, bek belgijskog Antwerpena, Aurelio Buta mogao bi mu biti preskup, s obzirom da Belgijci traže oko šest milijuna funti. Legia neće za Juranovića iskati mnogo, tek iznos reda veličine tri milijuna eura, što je svakako povoljno...

No, Juranović ni u Celticu neće igrati Ligu prvaka. Škotski viceprvak ispao je još u 2. pretkolu od danskog Midtjyllanda, a ovoga četvrtka čeka ga uzvrat 3. pretkola Europske lige. Prvu utakmicu, gostovanje kod Jabloneca u Češkoj dobio je Celtic s 4:2.

Linker
03. svibanj 2024 16:42