Luka Sučić je posebno oduševio proteklog vikenda

 MATTHIEU MIRVILLE Dppi Via Afp
SJAJAN HRVATSKI VIKEND

Hrvati su obilježili brojne utakmice diljem Europe, ali jedan je Vatreni posebno briljirao

Hrvatski su nogometaši ponovno bili odlični u nastupima za svoje klubove
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 07. studeni 2022. 10:41

Najbolji hrvatski nogometaš u 10 najboljih europskih liga prema statističkim podacima SofaScorea prošlog je vikenda bio Luka Sučić.

Ofenzivni veznjak RB Salzburga zaradio je 8.5 za svoju prezentaciju na gostovanju kod Wolfsberga (1:2).

Mladi hrvatski reprezentativac i kandidat za Katar asistirao je Okaforu za vodeći pogodak Salzburga te je osvojio čak 14 od 16 duela na tlu, imao je sedam oduzetih lopti te pet od šest uspješnih driblinga.

Na drugom je mjestu lijevi bek Glasgow Rangersa Borna Barišić s ocjenom 8.0, iako je njegova momčad poražena na gostovanju kod St. Johnstonea (2:1).

Napadač Benfice Petar Musa plasirao se na visoko treće mjesto s ocjenom 7.9. Nakon pogotka protiv Maccabi Haife u Ligi prvaka, Musa je poentirao i u prvenstvenom gostovanju kod Estorila (1:5), s tim da je postigao pogodak za vodstvo u 25. minuti.

Jan Jurčec, mladi desni bočni Altacha s ocjenom 7.7 drži četvrto mjesto, bio je asistent u remiju sa Sturmom (1:1), a nakon njega u poretku slijede član Tottenhama Ivan Perišić te vratar Fortune Sittard Ivor Pandur koji su za prikazano zaradili ocjenu 7.4.

Kapetan ruskog Zenita Dejan Lovren ušao je u ovo odabrano društvo s ocjenom 7.3, dok je njegov bivši kolega iz reprezentacije Ivan Rakitić dobio 7.2 za igru u vrućem seviljskom derbiju (1:1).

Top 10 kompletiraju bek Hiberniansa Marijan Čabraja (7.2) i veznjak Atalante Mario Pašalić (7.0).

image

Top 10 Hrvata u inozemstvu

SOFASCORE.COM

Linker
20. travanj 2024 00:04