Menelaos Antoniou (u sredini) sudio je dvoboj Hajduka i Osijeka 2022. godine

 ANTE CIZMIC Cropix
OGLASIO SE SAVEZ

Hrvati sudjelovali u utakmici nakon koje je krenuo totalni kaos: Prvenstvo suspendirano, suci u štrajku...

‘Nadamo se da će počinitelji policijskim istragama biti privedeni pravdi‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 21. rujan 2023. 07:45

Nogomet na Cipru odgođen je do daljnjeg. Suci su u štrajku nakon što se na udaru našla obitelj Menelaosa Antonioua, inače suca koji je sudio u HNL-u, i to jutro nakon što je sudio prvoligašku utakmicu između Limassola i Pafosa. Naime, zapaljen je automobil njegove majke. Bila je to kap koja je prelila čašu jer bio je to već treći incident u nekoliko godina, u lipnju je pred sjedištem Udruge ciparskih sudaca bačena bomba, dok je eksplozija bombe postavljene na vozilo suca 2020. izazvala prekid nogometa na Cipru na tjedan dana.

Spomenimo i da su spomenutu utakmicu igrali Ivica Ivušić i Petar Bočkaj, hrvatski nogometaši koji brane boje Pafosa, dok je na klupi istog sastava bio Renato Josipović. S druge strane, kod domaćih je među rezervama bio vratar Mislav Zadro.

Ciparski nogometni savez suspendirao je prvenstvene utakmice u zemlji i javno pružio potporu sucima koji zahtijevaju poboljšane sigurnosne mjere za sebe i svoje obitelji.

"Nogometni savez primio je pismo sudaca u kojem se navodi da su ovu odluku donijeli zbog kontinuiranih napada kojima su oni i njihove obitelji izloženi, kao i činjenice da niti jedan slučaj nije riješen od strane nadležnih vlasti. Izražavamo duboku zabrinutost zbog opetovanih zlonamjernih radnji i terora protiv naših sudaca. Naša podrška sucima i njihovim obiteljima je neupitna, a nadamo se da će počinitelji policijskim istragama biti privedeni pravdi", oglasili su se iz Saveza.

Linker
20. studeni 2023 08:04