Navijači u Osijeku
 SPORTSKE NOVOSTI
VRTJET ĆE SE I ODOJCI

Hrvatima i Slovacima svirat će - Bebek: ‘Ako neće ići drugačije, sudit ću po propisima...‘

Neki su za ovaj dvoboj imali i visinske pripreme u Starim Mikanovcima, uz poznati čobanac.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. listopad 2021. 16:57

Kvalifikacijska utakmica A reprezentacija Hrvatske i Slovačke igra se u ponedjeljak navečer od 20.45, a uvertira će biti susret navijačkih reprezentacija Hrvata i Slovaka. Mjesto događaja je igralište NK Elektra u Osijeku, početak u 14 sati.

Klub navijača Mi Hrvati organizirao je i dvoboj na terenu, ali i druženje na domjenku sa slovačkim prijateljima. Bit će to ogled hrvatskih navijača s jedne strane, kojima je HNS osigurao dresove naše nacionalne vrste te kombinirane momčadi Slovaka iz Slovačke i njihove nacionalne zajednice u Hrvatskoj. Odabrali su raniji termin kako bi sponzori koji su osigurali jela i pića mogli doći do punog izražaja. Radi su o drugom susretu tih družina jer prvi je bio na Kantridi 2019. godine.

Kao i svaka prava utakmica, iako se igra dva puta po 20 minuta, tako će i ova imati suca. A sudit će - Bebek. Istina ne suspendirani Ivan Bebek nego Mirko Bebek, jedan od glavnih ljudi Mi Hrvati, predsjednik Skupštine. On je aktivan sudac u Austriji, u amaterskom nogometu, u petoj i šestoj ligi.

- Kako u Hrvatskoj imamo problema sa sucima, odluka je pala da pravdu dijeli čovjek iz inozemstva. I eto mene iz Austrije, budući da sam službeno pod austrijskim savezom - smije se Mirko, koji je odlučio osvjetlati sudačko prezime Bebek...

- Nadam se da će biti tako.

Ili ćete ipak suditi tako da Hrvatska pobijedi, bocnuli smo ga?

- Ako neće ići drugačije, sudit ću po propisima - spreman je na šalu.

Bit će to zanimljivo navijačko poslijepodne.

- Nadam se da će igrači biti spremni. Naši su upriličili "visinske pripreme" u nedjelju u Starim Mikanovcima uz čuveni čobanac, gdje Klub Mi Hrvati ima jaku podružnicu od tristotinjak ljudi. Kako će ovaj put svi igrači biti iz našeg navijačkog kluba nadam se da će se probuditi na vrijeme. No, Slovaci su došli koji dan ranije u Osijek, a htjeli su vidjeti što nude slavonski zdravljaci, pa i njim držim palčeve da se pojave na susretu u sazvanom terminu - slikovito je najavio Bebek.

Vrtjet će se odojci, neće izostati ni druge delicije, pa ni svatovski kolači... I navijači koji ne igraju, dobro su došli. Na utakmicu i "treće poluvrijeme"...

Linker
19. travanj 2024 10:42