Slavlje Puljana

 IVO RAVLIC Cropix
SLAVLJE PULJANA

Hrvatska će imati dva predstavnika u Ligi prvaka! Doprvak slavio s 5:2 i prošao u elitu

Odličnu utakmicu odigrala je Pula i pobijedila Kazahstance za prolazak dalje.
Piše: HINAObjavljeno: 29. listopad 2022. 19:58

Nogometaši Pule plasirali su se među 16 najboljih ekipa Europe nakon što su u zadnjem kolu turnira Lige prvaka u Makarskoj svladali kazahstanski Ayat s 5-2.

Hrvatski viceprvaci Puljani su sjajno započeli dvoboj i nakon 18 minuta su vodili s 3-0 pogocima Thomasa Baisela (13), Roberta Grbića (15) i Darka Milanovića (18), da bi Kazahstanci smanjili preko Valiulina (19), da bi u zadnjoj minuti Daniel Moravac dao gol za visokih 4-1.

U drugom dijelu Moravac u 26. minuti postiže još jedan pogodak za potvrdu pobjede i najveći međunarodni uspjeh Puljana, koji po prvi puta nastupaju u Ligi prvaka.

image
IVO RAVLIC Cropix

Puljani su u Makarskoj tijesno izgubili od Makarana (0-2) i Sportinga (3-5).

Ždrijeb za završnicu TOP 16 je u četvrtak, kada će biti ždrijebane četiri skupine s po četiri ekipe i domaćini turnira od 22. do 27. studenoga.


Novo Vrijeme - Sporting 0:7

U zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira Lige prvaka u futsalu u Makarskoj hrvatski prvak Novo Vrijeme izgubio je od prošlogodišnjeg finalista lisabonskog Sportinga s 0-7.

Poraz nije utjecao na Makarane jer su obje momčadi već ranije osigurali prolaz među 16 najboljih.

Dvostruki europski prvak i finalist u zadnje tri sezone pokazao se prejak za Makarane, a portugalska momčad s tri Brazilca,dva Talijana i jednim Španjolcem pokazala je vrhunski svjetski futsal u Gradskoj dvorani.

Strijleci su za Sporting bili Zicky i Neves po dva, te Sokolov, Thomas Paco i Esteban.

Sporting je osvojio skupinu s devet bodova, Novo Vrijeme je drugo s četiri, Pula ima 3, a Ayat 1 bod.

Linker
25. travanj 2024 07:19