GORAN MEHKEK Cropix
FUTSAL KVAL. ZA SP

Hrvatska doživjela šok u zadnjoj sekundi utakmice, Francuzi stigli do novog slavlja i gurnuli nas u probleme

Hrvatska futsalska reprezentacija po drugi put je poražena od Francuske u kvalifikacijama za SP
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 10. listopad 2023. 21:05

HRVATSKA - FRANCUSKA 1:2

STRIJELCI: 1:0 - Sekulić (3), 1:1 - Mamadou Toure I (24), 1:2 - Mouhoudine (40).

HRVATSKA: Primić - Čekol, Jelovčić, Perić, Postružin - Piplica, Mužar, Kustura, Vukmir, Marinović, Jurlina, Mataja, Kuraja, Sekulić. Izbornik: Marinko Mavrović.

FRANCUSKA: Lokoka - Tchato, Guirio, Andrade, Mouhoudine - Marquet, Belhaj, Mamadou Toure I, Zakehi, Saadaoui, Lutin, Mamadou Toure II, Menendez, Bendali. Izbornik: Raphael Reymound.


Hrvatska nije uspjela svladati Francusku, na žalost u posljednjoj sekundi primili smo drugi pogodak i sada je jedina šansa za odlazak u Uzbekistan preko dodatnih kvalifikacija. Šteta, prilika je bilo, ozračje u Domu sportova bilo je i više nego poticajno, ali Francuzi su opet bili previsoka prepreka.

Već u 28. sekundi gosti su imali prigodu, ali je Zoran Primić pokazao da će to biti njegova večer, obranio je u situaciji jedan na jedan, ubrzo su i Mavrovićevi igrači odgovorili, ali pokušaj Postružina obranio je Lokoka. U 3. minuti vodstvo Hrvatske. Najbolji strijelac mini Vatrenih okrenuo je Mouhoudinea i pogodio s 10 metara. Nakon tog gola vidjeli smo pravi rat na parketu, pojedini startovi bili su više slični onim na travnjacima, nego parketima.

Već u 10. minuti Hrvatska je došla do pet akumuliranih prekršaja, pa je izbornik Mavrović pozvao minutu odmora kako bi smirio svoje igrače. Izdržali smo do kraja poluvremena bez prekršaja, Francuzi su imali četiri, a norveški sudački par imao je pune ruke posla.

U nastavku su Francuzi bitno dignuli svoju igru, došli su do izjednačenja preko igrača Barcelone Tourea, Primić je imao nekoliko sjajnih obrana i držao nas je na životu. Sada Francuzi rano ušli u probleme s prekršajima, čine se pak da je to više odmoglo hrvatskim igračima koji su pod svaku cijenu željeli izboriti šesti prekršaj i udarac s 10 metara. Tri i pol minute prije kraja Mavrović preuzima rizik, Marinović je preuzeo ulogu igrača vratara, no nismo izradili niti jednu pravu prigodu u tom razdoblju premda su navijači bili itekako poticajni. Ne samo to, nego je baš najiskusniji igrač reprezentacije Dario Marinović u posljednjoj sekundi neshvatljivo dodao loptu Mouhoudineu koji je pogodio prazna vrata i tako Francuze praktički odveo na Mundijal, premda se treba odigrati još dva kola.

Francuzima je dovoljna jedna pobjeda u ta preostala dva kola za potvrdu prvog mjesta, a Hrvatska sada mora ostvartiti obje kako bi ostala u igri za doigravanje, jer u njega idu četiri od pet drugoplasiranih reprezentacija.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
27. srpanj 2024 04:31