Marinko Mavrović (arhiva)
 BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA EURO 2022.

Hrvatska futsal reprezentacija slavila preokretom u debiju novog izbornika Marinka Mavrovića

‘Bilo je bitno ne primiti brzi pogodak, upravo nam se to dogodilo i to nas je malo poremetilo‘.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 27. siječanj 2021. 21:28

HRVATSKA - ALBANIJA 4:1n (0:1 - Selmanaj (3), 1:1 - Marinović (19), 2:1 - Perišić (20), 3:1 - Marinović (31), 4:1 - Matošević (35).

VARAŽDIN Arena Varaždin. Bez gledatelja. Suci: Ingo Heemsoth (Njemačka), Michael Lima De Sousa (Luksemburg). Treći sudac: Dujmić (Hrvatska).

HRVATSKA: Luketin - Matošević, Jelovčić, Perić, Novak - Primić, Čekol, Jurlina, Perišić, L. Suton, Marinović, J. Suton, Horvat. Izbornik: Mavrović.

ALBANIJA: Da Silva - A. Brahimi, Mejzini, Selmanaj, Kryeziu - Rrapi, Neziri, A Shkodra, Karaja, Ramadani, Hasaj, Rexhapaj, Kaca. Izbornik: Resuli.

ŽUTI KARTONI: Kryzeiu (9), Perišić (24), Ramadani (30).

IGRAČ UTAKMICE: Dario Marinović.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Hrvatska je upisala tri boda na otvaranju kvalifikacija za nastup na Euru 2022. u Nizozemskoj. Očekivana pobjeda došla je nakon velike dominacije izabranika Marinka Mavrovića, uputili su čak 61 udarac, ali početak je bio šokantan.

Naime, u 3. minuti Albanci su izveli brzu kontru koju je Salmanaj pretvorio u pogodak. Jasno, unijelo je to nervozu u naše redove.

- Bilo je bitno ne primiti brzi pogodak, upravo nam se to dogodilo i to nas je malo poremetilo - priznao je Mavrović nakon utakmice.

Vratar gostiju Da Silva radio je čuda na golu, branio je sve što je išlo u okvir, činilo se da ga se nikako ne može svladati. Međutim, i on je morao kapitulirati, zbilo se to u završnici prvog dijela, prvo je Novak odlično izveo korner, pronašao je Darija Marinovića na drugoj vratnici i egzekucija je bila neminovna. Najbolji igrač utakmice potom je 12 sekundi prije kraja asistirao Stjepanu Perišiću i Hrvatska je na odmor ipak otišla s prednošću.

Ni u nastavku se ništa nije promijenilo, Hrvatska je plela mrežu oko Da Silve, ovaj je i dalje bio vrlo raspoložen, pokušavali su gosti nekoliko puta izaći u brzu kontru, no sada su Mavrovićevi izabranici bili puno koncentriraniji te su u začetku prekidali akcije gostiju. Konačno rješenje stiglo je u 31. minuti, Marinović je opet bio strijelac. Do kraja su Albanci pokušavali uspostaviti igru s vratarom u polju, ali vrlo brzo bi gubili loptu, a kada je Matošević zabio za 4:1 svima je bilo jasno da je priči kraj.

- Svima nama je još uvijek u glavi onaj poraz od Češke, imali smo samo četiri treninga uoči Albanije, bila nam je potrebna pobjeda, baš kao što nam treba i trijumf u Danskoj da sa šest bodova otvorimo ove kvalifikacije. Čestitam igračima na pobjedi i sada se okrećemo Danskoj - zaključio je Mavrović.

Utakmicu protiv Danske Hrvatska igra u subotu od 15.00 u Aarhusu.

Linker
20. travanj 2024 14:18