Svjetski mediji
 SN
STRANI MEDIJI

Hrvatska i Španjolska oduševili svijet: ‘Ovo nije bila obična utakmica!; ‘Apsolutna ljepotica Eura‘

Bila je to je najluđa utakmica Eura. Ovaj nokaut susret je imao sve - kažu Nijemci
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2021. 21:26

Hrvatska nogometna reprezentacija se nakon neviđene drame i trilera na Parken stadionu u Danskoj nije uspjela plasirati u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon što je u susretu osmine finala pred 25.000 gledatelja nakon produžetaka izgubila od Španjolske sa 3-5.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj su "Vatreni" poveli, "Furija" je uzvratila s tri gola u nizu, da bi Hrvatska golovima u 85. i 90+2. minuti uspjela izboriti produžetak. Nažalost, u dodatnih pola sata Španjolska je zabila dva gola za konačnih 5-3.

Iako se Hrvatska oprostila od Eura, navijači i mediji diljem svijeta bili su oduševljevni onim što su Hrvati i Španjolci pružili na terenu. Većina je složna u tome kako je ovo uvjerljivo bila najzanimljivija utakmica na turniru.

Tako njemački Bild donosi tekst s velikim naslovom 'Najbolja utakmica Europskog prvenstva'. Španjolska je pobijedila u uzbudljivom trileru osmine finala protiv Hrvatske, bila je to je najluđa utakmica Eura. Ovaj nokaut susret je imao sve - kažu Nijemci.

image
Bild naslovnica
SCREESNHOT

Španjolska je konačno slomila Hrvatsku u najuzbudljivijoj utakmici Eura 2020.. Na ovakvim se pozornicama stvaraju heroji i tragičari. Ali rijetko kada se dogori da imate dva igrača iz iste momčadi koja naprave put od pokajnika do pobjednika tijekom jedne utakmice - opet, ovo nije bila obična utakmica - donosi priču engleski Daily Mail, dok The Sun kaže: 'Hrabra Hrvatska izborila produžetke, ali Španjolska ide dalje.

image
Marca naslovnica
SCREESNHOT

Mediji u susjedstvu također su bili oduševljeni predstavom Vatrenih i Furije, pa tako srpski Mozzart sport donosi naslov 'Ljepotica prvenstva! Maestro Oršić digao Hrvatsku iz mrtvih, ali je i Dani Olmo imao ’poklone’ za svoje Hrvate ...', a s druge strane Blic.rs kaže: 'Hrvatska u suzama! Svjetski viceprvak ispao nakon najluđe utakmice na EURO 2020, a možda i u povijesti prvenstava Europe!'

image
Mozzartsport naslvnica
SCREESNHOT

image
Sportsport.ba naslvnica
SCREESNHOT

image
Mundo naslvnica
SCREESNHOT

Linker
05. svibanj 2024 14:44