Izbornik Marinko Mavrović

 Hollandse Hoogte/shutterstock Editorial/profimedia
ŽDRIJEB U SIJEČNJU

Hrvatska ide u play-off za Svjetsko prvenstvo! ‘Mini Vatreni‘ zabili nakon 48 sekundi i stigli do trijumfa

U posljednjem kolu C skupine elitnog kola kvalifikacija, izabranici Marinka Mavrovića svladali su Slovačku
Piše: HinaObjavljeno: 20. prosinac 2023. 20:22

Hrvatska futsalska reprezentacija je u susretu posljednjeg, šestog kola C skupine elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostovanju u Levicama pobijedila Slovačku sa 4:2 (4:2) izborivši plasman u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska reprezentacija je i prije zadnjeg kola osigurala drugo mjesto u skupini iza pobjednika Francuske, ali ne i plasman u dodatne kvalifikacije.

Za jedno od četiri mjesta u play-offu odabranici izbornika Marinka Mavrovića trebali su osvojiti barem bod u Slovačkoj. No, Hrvatska je slavila sa 4:2 i sada čeka 25. siječnja iduće godine kada će doznati suparnika u play-offu koji je na rasporedu u travnju.

Hrvatska je bila oslabljena neigranjem Kristijana Postružina i vratara Filipa Baškovića, ali u momčad su se nakon oporavka od ozljeda vratili Dario Marinović i Zoran Primić. U prvoj međusobnoj utakmici u elitnom kvalifikacijskom kolu Hrvatska je u Puli uvjerljivo svladala Slovake (4:0).

image
DANIJEL SOLDO Cropix

Hrvatska je sjajno ušla u susret. Povela je već u 48. sekundi golom Nike Vukmira. Kristian Čekol je u drugoj minuti zabio za 2:0, da bi Dario Marinović u četvrtoj minuti pogodio za 3:0. Slovačka se vratila u život golovima Patrika Zatoviča (7.) i Martina Smeričke (12.), no do kraja poluvremena je Luka Perić vratio Hrvatsku na +2.

U nastavku susreta hrvatska vrsta je pametnom igrom obranila prednost i na koncu slavila. Dvije minute prijeka kraja susreta Slovaci nisu iskoristili kazneni udarac, Ševčik je pogodio vratnicu.

U drugom susretu skupine Francuska je na gostovanju pobijedila Njemačku sa 3:1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i direktan plasman na World Cup koji će se iduće godine održati u Uzbekistanu.

Francuska je osvojila prvo mjesto sa 16 bodova, Hrvatska je druga sa 12 bodova, Slovačka je ostala na četiri, a Njemačka tri boda.


REZULTATI

Slovačka - Hrvatska 2:4

Njemačka - Francuska 1:3

REDOSLIJED

1. Francuska 6 5 1 0 27-11 16

2. HRVATSKA 6 4 0 2 20-10 12

3. Slovačka 6 1 1 4 14-26 4

4. Njemačka 6 1 0 5 11-25 3

Linker
28. travanj 2024 00:08