Hrvatska je u prvoj utakmici SP-a remizirala s Chileom

 MARIN SUšIć
Socca Svjetsko prvenstvo

Hrvatska imala prednost od 2:0, pa sve prosula: ‘Ponovilo staro pravilo da kada ne zabiješ, primiš gol‘

Hrvatska malonogometna reprezentacija je remizirala s Čileom na otvaranju SP-a u Budimpešti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. rujan 2022. 18:40

Hrvatska malonogometna reprezentacija odigrala je 2:2 protiv Čilea u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti.

Idealno su hrvatski hakleri otvorili susret s Južnoamerikancima, poveli su već u uvodnim sekundama pogotkom Dominika Zeke nakon asistencije Ante Pavličevića. Već u 11. minuti Hrvoje Mlinarić je u padu iz okreta pogodio za 2:0.

Iako je imala povoljan rezultat, Hrvatska u nastavku ipak nije uspjela zaustaviti brojne čileanske napade, a ključno je bilo kad se suparnički vratar Augustin Romero uključio kao dodatni igrač. Upravo je Romero smanjio na 2:1 udarcem gotovo s centra terena. Do konačnih 2:2 Čile je stigao nakon jednog odbijanca, i rezultat se do kraja nije mijenjao.

"Ostaje žal za pobjedom i tri boda. U prvom poluvremenu nadigrali smo reprezentaciju Čilea. Promašili smo nekoliko izglednih prilika, bile su dvije stative, nažalost lopta nije htjela u gol. U drugom poluvremenu malo se uvukla nervoza. Čile je počeo igrati s golmanom igračem i tu su nam stvarali dosta problema. Ponovno nismo uspjeli zabiti neke svoje prilike, ponovilo se ono staro pravilo da kada ne zabiješ, primiš gol i završilo je 2:2", rekao je izbornik Željko Ostrman.

U ponedjeljak u 19 sati na redu je utakmica 2. kola s Grčkom.

"Pogledat ćemo utakmicu između Grčke i Španjolske, malo ih proučiti i vidjeti gdje nas čeka najveća opasnost. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu, puno bolju nego danas i da ćemo pobijediti", dodao je Ostrman.

Prijenos ogleda s Grčkom možete pratiti na programu Sport kluba i Sportske televizije te putem službene stranice Hrvatskog socca malonogometnog saveza – www.malinogomet.hr.

Linker
25. travanj 2024 02:19