Goran Mehkek / CROPIX
FAIR PLAY

Hrvatska među najgorima u Europi, UEFA nagradila Norvešku, Englesku i Švedsku

Natječaj je pokrivao sve utakmice (klupska i reprezentativna natjecanja pod okriljem UEFA-e) od svibnja 2010. godine sve do 30. travnja 2011. godine
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. svibanj 2011. 21:31

Europska nogometna organizacija UEFA objavila je rezultate natjecanja Respect Fair Play u kojem je Norveška osvojila prvo mjesto ispred Engleske i Švedske. Tri spomenute zemlje dobiti će po jedno mjesto u Europa ligi kao nagradu za njihovo korektno ponašanje u utakmicama u Europi.

Natječaj je pokrivao sve utakmice (klupska i reprezentativna natjecanja pod okriljem UEFA-e) od svibnja 2010. godine sve do 30. travnja 2011. godine, a kriteriji prema kojem su se ocjenjivale momčadi su: poštivanje protivnika, poštivanje sudaca, ponašanje publike i službenih osoba, ali i mjere osiguranja. Ocjene su donosili delegati na utakmicama.

U natječaju su sudjelovale sve zemlje čiji su klubovi u tom periodu odigrali najmanje 34 utakmice. Norveška je odnjela pobjedu u natjecanju, a u Europu će poslati onu momčad koja će pobijediti u njihovom domaćem fair play natjecanju, a to isto vrijedi i za Englesku i Švedsku.

I Hrvatska se našla u tom natječaju, no bila je daleko od dodatnog mjesta u Europi. Sa 83 odigrane utakmice našli smo se na 41. mjestu od 47 zemalja koje su ispunile uvjete od 34 odigrane utakmice. Rezultat ne čudi s obzirom da je Michel Platini nedavno u Zagrebu zaprijetio izbacivanjem iz UEFA-e. Zadnju poziciju zauzela je Grčka dok je za jedno mjesto bolje plasirana Bosna i Hercegovina. Rezultate natjecanja možete vidjeti ovdje.

Linker
24. rujan 2024 00:23