Hrvatska je upisala prvi poraz

 MARIN SUšIć
GRČKA SLAVILA

Hrvatska nakon remija upisala i poraz na Mundijalu: ‘Nismo zadovoljnji rezultatom, bili smo bolji‘

Hrvatska malonogometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Socca SP-u u Budimpešti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 12. rujan 2022. 22:06

Hrvatska malonogometna reprezentacija upisala je prvi poraz na Socca Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. Nakon remija s Čileom na otvaranju (2:2), u 2. kolu bolja je od naših malonogometaša bila Grčka rezultatom 3:2.

Nakon niza propuštenih prilika Hrvatske, Grci su došli u vodstvo preko Tushe, a majstorijom je Foukas povisio na 0:2. Na 1:2 smanjio je kapetan Marko Pavlović, Hrvatska je igrala sve bolje, ali je Grčka došla i do trećeg pogotka, Mourtzakis je iz prekida gotovo s centra zabio za 1:3. Konačnih 2:3 postavio je Hrvoje Mlinarić.

"Nismo zadovoljni rezultatom. Mislim da smo bili bolji, da smo cijelo vrijeme imali kontrolu, imali smo dosta izglednih prilika koje nismo uspjeli pretvoriti u pogodak i na kraju se to pokazalo kobnim po nas", rekao je hrvatski reprezentativac Marin Ležaić.

Hrvatska reprezentacija još uvijek ima šansu proći skupinu kao drugoplasirana, ali će morati pobijediti u dvije preostale utakmice protiv Španjolske i Irana te računati na to da Čile neće slaviti protiv favorizirane Grčke.

Utakmici Hrvatske i Grčke prisustvovali su hrvatski veleposlanik u Mađarskoj Mladen Andrlić i njegovi suradnici Bruno Lopandić, Marina Sikora, Dubravka Radoš i Ivica Glibota koji su uz još 15-ak navijača pružili glasnu podršku našim reprezentativcima.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u utorak u 21.55 sati protiv Španjolske, a izabranici Željka Ostrmana više nemaju pravo na pogrešku ako žele proći skupinu.

Linker
28. travanj 2024 08:36