Hrvatska je pobijedila Španjolsku na Socca SP-u

 MARIN SUšIć
SOCCA SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatska pobijedila Španjolsku i ostala u igri za prolazak skupine: ‘Konačno nam se vratilo malo sreće‘

Hrvatska malonogometna reprezentacija je s 3:1 pobijedila Španjolsku na SP-u u Budimpešti
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 14. rujan 2022. 11:05

Hrvatska socca malonogometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti. U utakmici 3. kola u utorak navečer pobijedila je Španjolsku s 3:1 i ostala u igri za prolaz skupine.

Vodeći pogodak postigao je Hrvoje Mlinarić, na 2:0 povisio je Siniša Đipalo kojem je asistirao Pavličević. Španjolci su u prvom dijelu preko Yassinea El Mamouna smanjili na 2:1.

Iz najljepše hrvatske akcije na prvenstvu Tomislav Haramustek je nakon duplog pasa s Kristianom Ciancijem poentirao za konačnih 3:1.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra danas od 16.55 protiv Irana, pobjeda ostavlja naše u igru za prolaz skupine. Konačna odluka past će u kasnijem dvoboju između Grčke i Čilea, a Hrvatskoj igra sve osim pobjede Čilea.

"U sve tri utakmice smo bili bolji, ali tek danas je došla prva pobjeda. Nadam se pobjedi i protiv Irana te prolasku u daljnji krug natjecanja", rekao je Siniša Đipalo.

Izbornik Željko Ostrman je dodao:

"Napokon prva pobjeda, mislim da nam se konačno malo vratilo nakon što nas sreća nije pomazila u prve dvije utakmice. Dobro je što stvaramo prilike, ali nažalost još nismo namjestili nišanske sprave. Nadam se da ćemo već protiv Irana to ispraviti", izjavio je Ostrman.

Linker
28. travanj 2024 08:36