MI NEWS Nurphoto Via Afp
CILJ JE JASAN

Hrvatska protiv Engleske u Ivanić-Gradu, stvara se i ženska reprezentacija: ‘Krećemo u novu eru‘

‘Imamo plan, cilj je stvoriti moćnu reprezentaciju za sami vrh europskog i svjetskog mininogometa‘
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 21. rujan 2021. 12:10

U srijedu 22. rujna na terenu ŠRC Petek u Ivanić-Gradu s početkom u 20.30 sati održat će se prva službena prijateljska utakmica između Hrvatske i mininogometne reprezentacije Engleske.

Igralište se nalazi u sklopu hotela Sport, nazočiti se može u skladu s epidemiološkim mjerama, a ostali mogu pratiti prijenos uživo na Facebook stranici Hrvatskog mininogometnog saveza.

- Iako smo uspjeli organizirati nacionalne evente tijekom ove dvije teške godine, reprezentacija je zbog stalnih odgoda velikih natjecanja izuzetno patila. Krećemo u novu eru nacionalne vrste, imamo petogodišnji plan i cilj je stvoriti moćnu reprezentaciju koja puca na sam vrh europskog i svjetskog mininogometa. Jezgra igrača je ostala na okupu, Habazin i Lukavečki, koji iza sebe imaju pet, odnosno četiri velika natjecanja, te Herceg, Piskać i Hercigonja, koji je 2016. bio izabran u najboljih šest Eura. Nedostaju ozlijeđeni Groše i Paveli, ali smatramo da smo i dalje iznimno jaki te idemo na pobjedu. Inače, s engleskim Savezom veže nas dugoročna suradnja i prijateljstvo, a Englezi su baš Hrvatsku izabrali za svoju prvu službenu utakmicu nakon cijele ove globalne pandemije - izjavio je predsjednik Hrvatskog mininogometnog saveza Bruno Alpeza.

Dodajmo da će se nakon utakmice održati i prva, povijesna selekcija za žensku mininogometnu reprezentaciju među igračicama iz trenutno tri najbolja mininogometna kluba u Hrvatskoj.

Linker
13. svibanj 2024 08:48