VLADO KOS/CROPIX
EURO U FUTSALU

Hrvatska reprezentacija saznala suparnike: Izbornik može biti zadovoljan plesom kuglica

Održan ždrijeb skupina natjecanja koje se igra 2022. u Nizozemskoj
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 18. listopad 2021. 19:11

Hrvatska reprezentacija u futsalu u ponedjeljak je u nizozemskom Zeistu saznala svoje suparnike na Europskom prvenstvu koje se početkom sljedeće godine igra u toj državi.

Ždrijeb u Zeistu izravno je pratio i izbornik Marinko Mavrović, koji će Hrvatsku voditi na njenom šestom Euru. S obzirom na suparnike, Mavrović može biti dosta zadovoljan, njegova je momčad ušla u slavensku skupinu. Hrvatska je bila drugi nositelj u ždrijebu, najjače rangirana vrsta u skupini C je Rusija, od trećih nositelja suparnik Hrvatima bit će Poljska, a od četvrtih Slovačka.

Rusi su favoriti

Rusi su favoriti, njih Hrvatska nije pobijedila u dosadašnjih osam međusobnih ogleda, dok protiv Poljske nema nijedan poraz u šest ogleda, no posljednji je odigran još 2009. Protiv Slovačke, debitanta na turniru, Hrvatska je dobila posljednja četiri dvoboja, a zadnji poraz upisala još 2009. Igra se Euro, nema lakih skupina, no na ždrijeb se Hrvatska ne može požaliti.

Završni turnir Europskog prvenstva igra se od 19. siječnja do 6. veljače 2022. godine u Amsterdamu i Groningenu, a bit će to prvi Euro u futsalu na kojem sudjeluje 16 reprezentacija. Dvije najbolje plasirane momčadi iz svake od skupina idu u četvrtfinale te će se u nokaut fazi sve utakmice odigrati u Ziggo Domeu u Amsterdamu, dvorani za 10.500 gledatelja otvorenoj 2012. godine. Naslov iz 2018. godine u Sloveniji brani Portugal, reprezentacija koja se nedavno u Litvi okrunila i svjetskom titulom. No još uvijek Portugalci ne znaju hoće li ih na Euru predvoditi i njihov najbolji igrač, legendarni Ricardinho. Nakon što je proglašen za najboljeg igrača SP-a, 36-godišnji Ricardinho je rekao da će razmisliti hoće li nastaviti igrati za reprezentaciju. Njegova objava uskoro se očekuje...

Skupina A: Nizozemska, Srbija/Bjelorusija (igraju play-off 14. i 17. studenoga), Ukrajina, Portugal;

skupina B: Kazahstan, Italija, Slovenija, Finska;

skupina C: Rusija, Poljska, Slovačka, Hrvatska;

skupina D: Gruzija, Španjolska, Azerbajdžan, BiH.

Linker
02. svibanj 2024 03:53