Hrvatska s Čileom otvara Socca Svjetsko prvenstvo

 VEDRAN TOLIC
SOCCA SP

Hrvatska u nedjelju otvara Svjetsko prvenstvo: ‘Imamo jako dobru reprezentaciju, cilj nam je četvrtfinale‘

Hrvatska malonogometna reprezentacija je u skupini B sa Španjolskom, Čileom, Grčkom i Iranom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. rujan 2022. 13:03

Hrvatska malonogometna reprezentacija sutra će u Budimpešti odigrati prvu utakmicu na Socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu. Sudjeluje 40 reprezentacija, a Hrvatska će u skupini B igrati sa Španjolskom, Čileom, Grčkom i Iranom.   

"Ove godine imamo jako dobru reprezentaciju s kvalitetnim igračima tako da mislim da bi napokon mogli preskočiti onu stepenicu od osmine finala u kojoj smo zapeli na posljednja dva prvenstva. Svako od igrača zaslužio je svoje mjesto u reprezentaciji, a nadam se da će to i rezultat pokazati", najavio je kapetan hrvatske reprezentacije Marko Pavlović.

U hrvatskom dresu će po prvi put zaigrati Antonio Mazzarolli, 27-godišnjak iz Jadranova koji veliki nogomet igra u četvrtoligašu NK Kraljevica.

"Iznimna mi je čast i ponos predstavljati svoju naciju na ovako velikom natjecanju. Imamo izvanrednu ekipu. Nisam očekivao da će me tako brzo prihvatiti i gledati na mene kao da sam već dugo dio reprezentacije. Atmosfera je pozitivna, svi jedva čekamo da prvenstvo počne i da pokažemo što znamo i možemo. Igranje Socce mi je još uvijek relativno novo, zato mi je dodatan izazov da se čim prije snađem i uklopim u zahtjeve izbornika. Posebno su mi zanimljivi socca penali jer su nešto novo u svijetu nogometa. Mislim da su vrlo atraktivni za izvođenje, ali i gledanje", kazao je Mazzarolli.

Sve utakmice Hrvatske moći će se pratiti u izravnom prijenosu na Sport klubu i Sportskoj televiziji. Prva je s Čileom u nedjelju u 13 sati, druga u ponedjeljak u 19 sati s Grčkom. Sa Španjolskom se igra u utorak u 22 sata, dok je susret Hrvatske i Irana na rasporedu u srijedu u 17 sati.

Hrvatsku će u Budimpešti predstavljati i sudac Adin Hasić, dok će mu se na sljedećem SP u Njemačkoj priključiti kolega Marko Vukasović.

Linker
18. svibanj 2024 11:22