PIOTR KUCZA/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
U SRBIJI ZGROŽENI

Hrvatska zastava uz srpskog napadača izazvala lavinu reakcija: ‘Dno dna, osramotili su se kao nikad u životu!‘

Poznati srpski portal objavio članak u kojemu je nevjericu izazvala ikona hrvatske zastave
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2023. 10:57

Uobičajena objava o statistikama popularnih nogometaša pretvorila se u pravu blamažu, barem prema pisanju portala Kurir iz susjedne nam države.

Britanskome mediju 90min potkrala se pogreška u grafičkome prikazu najboljih asistenata 21. stoljeća. Naime, srpskome napadaču u amsterdamskom Ajaxu, Dušanu Tadiću, pridodana je ikona - hrvatske zastave.

Kurir izvještava kako je takva greška privukla veliku pozornost na društvenim mrežama jer su brojni komentari sugerirali da se navedeni propust ispravi, međutim ikona se u prikazu nije promijenila.

Članak je popraćen senzacionalističkim naslovom koji glasi: "‘DUŠAN TADIĆ JE HRVAT‘: E sada su dotakli DNO DNA! Jel moguće da su Britanci ovo uradili? OSRAMOTILI su se kao nikad u životu!"

Što se same liste najboljih asistenata tiče, na prvome je mjestu Lionel Messi s posjekom 0.35. Iza njega je belgijski majstor Kevin de Bruyne s većim prosjekom - 0.41, no argentinski čarobnjak ima veći broj asistencija u odigranim utakmicama (357 u odnosu na De Bruyneovih 281). Messijev vječni rival Cristiano Ronaldo zauzeo je osmo mjesto s prosjekom 0.20 (236 asistencija), dok se na poziciji iza njega smjestio Dušan Tadić s respektabilnim prosjekom 0.32 (234 asistencije).

Linker
27. travanj 2024 21:03