GORAN SEBELIC/CROPIX Cropix
Presudila je Ciolacu

Hrvatske nogometašice tijesnim porazom od Rumunjki okončale kvalifikacije za Euro

Izabranice Mate Prskala trebale su pobjedu za treće mjesto i najbolji rezultat u povijesti
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. veljača 2021. 17:50

HRVATSKA - RUMUNJSKA 0:1 (Ciolacu 53')

PULA Stadion Aldo Drosina. Bez gledatelja. Sutkinja: Ewa Augustyn. Pomoćnice: Baranowska, Wasiak. Četvrta sutkinja: Diakow (sve Poljska).

HRVATSKA (4-3-3): Bačić - Dulčić, Balog, Horvat, Bukač - Landeka, Bošnjak, Slipčević (od 72. Kirilenko) - Dujmović (od 59. Šabašov), Rudelic, Jelenčić.

IZBORNIK: Mate Prskalo.

RUMUNJSKA (4-2-1-3): Paraluta - Meluta, Oprea, Ficzay, Sandu - Ciolacu, Bortan - Vatafu - Batea (od 75. Marca), Rus, Carp.

IZBORNIK: Cristian Dulca.

ŽUTI KARTONI: Batea (49), Balog (51), Bošnjak (58).


U posljednjoj utakmici kvalifikacija za Euro nogometašica koji će se igrati sljedeće godine u Engleskoj, Hrvatska je poražena od Rumunjki. Bio je to dvoboj selekcija koje više nisu imale prigodu plasirati se na smotru najboljih europskih selekcija, ali bio je važan zbog koeficijenta reprezentacija za daljnja natjecanja. Izabranice Mate Prskala trebale su pobjedu za treće mjesto i najbolji rezultat u povijesti, dok je Rumunjkama i bod donosio spomenuti plasman.

Pravo proljetno vrijeme dočekalo je nogometašice obje reprezentacije, no nogomet koje su prikazale nije bio na razini, oprezno se igralo s obje strane, u poluvremenu Hrvatice su bile nešto aktivnije, imale su dvije prigode, u 10. Ana Dujmović, minutu kasnije njezina imenjakinja Jelenčić. Do kraja se igralo između dva šesnaesterca, gošće su ostale bez pravog pokušaja prema Doris Bačić.

Trenutak odluke zbio se u 53. minuti, ubačaj s lijeve strane Balog je kratko odbila na rub kaznenog prostora, loptu je dočekala Mihaela Ciolacu i lijepim udarcem svladala je nemoćnu vratarku Hrvatske.

Do kraja utakmice gošće su kontrolirale zbivanja na travnjaku, Hrvatice nisu uspjele pronaći put do njihova gola. Tako su izabranice Mate Prskala ove kvalifikacije završile na četvrtom mjestu, ostvarile su dvije pobjede nad Litvankama, te su uzele bod favoriziranim Švicarkama.

Linker
23. travanj 2024 11:18